Beauty - Nega

Ricinusovo ulje za negu trepavica i obrva

Nažalost nemaju sve žene tu privilegiju da poseduju obrve kao Cara Delevingne.

Obrve predstavljaju mali ali vrlo važan detalj na licu, koji svojim prisustvom pravi veliku razliku. Međutim ako imate tanke i blede obrve, to ne znači da treba apsolutno da odustanete od svog sna za tamnim i gustim obrvama. Trik koji vam danas otkrivamo a koji vam može podariti obrve iz snova zove se – ricinusovo ulje.

Ricinusovo ulje se ekstrahuje iz semena ricinusa. Samo seme odnosno zrno sadrži ricin veoma toksičan enzim. Međitim nakon prerade, dolazi do deaktivacije ovog enzima i ulje ricinusa je sasvim bezbedno za upotrebu. Tokom godina ricinusovo ulje je steklo reputaciju leka protiv opadanja kose. I zaista prema istraživanjima budući da ricino-leinska kiselina (hemijsko jedinjenje) sadrži preko 90 % ulja, ona pomaže u sprečavanju opadanja kose, kao i pri proređivanju trepavica i obrva.

Ako želite da imate gušće obrve i trepavice, potražite:

  • hladno ceđeno ricinusovo ulje (bez aditiva)

  • jamajčansko crno ricinusovo ulje (ekstrahovano iz prženih semenki ricinusa)

KAKO KORISTITI RICINUSOVO ULJE?

Na čisto lice potrebno je u tanjem sloju da nanesete ricinusovo ulje na obrve i uz pomoć tanke četkice duž trepavica. Budući da je ricinusovo ulje vrlo gusto možete ga po želji, kako bi izbegli lepljivu konzistenciju pomešati sa sastojcima kao što su vazelin, aloe vera ili glicerin.

RECEPT:

  • 1 kašičica ricinusovog ulja

  • 1/2 kašičice vazelina

PRIMENA:

Sastojke pomešajte u manjoj posudi i kada dobijete ujednačenu smesu uz pomoć četkice nanesite na obrve i trepavice. Ostavte da deluje u toku noći i isperite narednog dana. Postupak možete da primenjujete svake noći i da pratite rezultate.

Ž.J.

Izvor: Stylecraze

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group