Najbolja hidratantna krema na osnovu vašeg tipa kože

Svaka osoba je jedinstvena, a isto važi i za našu kožu.

Svaki tip kože (masna, sklona aknama, suva, kombinovana) je zaista jedinstven i ima svoje potrebe. Međutim, svakoj koži svakodnevno je potrebno čišćenje, hidratacija i SPF ili zaštita od sunca. Ključna komponenta uspeha u svakom slučaju je izbor "pravih" proizvoda.

A ako se pitate kako ćete, sa toliko izbora u svetu lepote, na kraju pronaći najbolju hidratantnu kremu na osnovu vašeg tipa kože, sve što treba da uradite je da pogledate naše savete.

Najbolja hidratantna krema za suvu kožu

Ono što suvoj i veoma suvoj koži najviše treba je formula za dubinsku hidratacije koja će obezbediti intenzivnu negu, ishranu i jačanje njene hidrolipidne barijere. Što se teksture tiče, ovde se može izabrati – ako želite – više „bogatih“, „puterastih“ krema umesto lakših losiona koji postaju „jedno“ sa kožom lica, održavajući je satima elastičnom i mekom. U svakom slučaju, dobro je potražiti specifične sastojke koji će se nositi sa znacima suvoće i osećajem zategnutosti, kao što su hijaluronska kiselina, šea puter, ceramidi, vitamin E itd.

Najbolja hidratantna krema za masnu kožu

Jedan od najvećih mitova o masnoj koži je da joj ne treba hidratacija. Ono što većina ljudi ignoriše, naravno, jeste da su mnoge masne ili mešovite kože često dehidrirane, jer u pokušaju da održe željenu vlagu (i nadoknade ovaj nedostatak) luče još više sebuma. U jednoj rečenici: Čak i ako imate masnu kožu, potrebna vam je hidratantna krema. Tajna je u tome da tražite hidratantne kreme bez ulja sa lakšim formulacijama koje se brzo upijaju, ne „opterećuju“ kožu i ne začepljuju pore, noseći se sa sjajem i prekomernim lučenjem sebuma. Sastojci kao što su hijaluronska kiselina, niacinamid, salicilna kiselina postaće najbolji saveznici u vašoj rutini nege kože.

Najbolja hidratantna krema za kombinovanu kožu

Slično masnoj koži, ključna tačka u nezi mešovite kože, kod koje su neki delovi lica, kao što su obrazi, prilično suvi, a drugi, poput T-zone lica, skloni masnoći i bubuljicama, je s jedne strane, rešavanje specifičnih potreba s druge strane vraćanje hidratacije. U ovom slučaju treba koristiti kreme lakše teksture, nemasnog sastava bez ulja, koje neće „opteretiti“ najmasnije delove kože, obezbeđujući duboku hidrataciju.

Najbolja hidratantna krema za kožu sklonu aknama

Koži sklonoj aknama su potrebni specijalizovaniji proizvodi i sastojci za negu kože, kao što je lagana hidratantna krema koja neće začepiti pore i ograničiti prekomerno lučenje sebuma, a istovremeno smanjuje upale na koži. I ovde se mogu tražiti specifični sastojci sa prvenstveno antiseptičkim i antiinflamatornim svojstvima, kao što su salicilna i azelainska kiselina, retinol, vitamin C itd.

Najbolja hidratantna krema za normalnu kožu  

Ovde je raspon izbora (i sastojaka) u hidratantnim kremama veći. Koži koja se smatra „normalnom“ potrebna je hidratantna krema koja će je odmah i dubinski hidrirati, nadoknaditi izgubljenu vlagu, održavajući je svežom i blistavom.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group