Beauty - Nega

Kako koristiti ulje šipka za tretman akni?

Većini ljudi akne zakucaju na vrata u periodu adolescencije, i traju do tridestih godina.

Baš u periodu života kada je potrebno da budete puni samopouzdanja, one su tu da vam prave probleme. Osim crvenila i bolnih upala, akne mogu da ostave i trajne ožiljke i mrlje na licu, ukoliko se ne leče. Jer ne, one neće proći same od sebe koliko god mi to želeli. Ako ste do sad isprobali sve raspoložive preparate na tržištu za tretman akni, i niste bili naročito zadovoljni rezultatima, vreme je da date priliku ulju od šipka.

ŠTA JE ULJE ŠIPKA?

Ulje šipka se ekstrahuje iz biljke koja pripada porodici ruža. Ovo ulje se vekovima unazad koristi u tradicionalnoj medicini zbog svojih preventivnih i terapijskih svojstava. Šipak je vrlo efikasan pri rešavanju problema kao što su prehlade, infekcije urinarnog trakta, kao i mnoga zapaljenja u telu. Šipak sadrži najveću količinu vitamina C u sebi, znatno veću od citrusa koji se smatraju ultimativnim izvorom ovog vitamina.

NA KOJI NAČIN VAM ULJE ŠIPKA MOŽE POMOĆI PRI TRETMANU AKNI?

  • Reguliše proizvodnju sebuma – Prekomerno lučenje sebuma može dovesti do začepljena pora na koži i samim tim zadržavanja bakterija na licu koje dovode do pojave akni. Ulje semena šipka sadrži linolnu kiselinu koja reguliše lučenje sebuma i održava prirodnu ravnotežu ulja na licu.

  • Ima antimikrobna svojstva – Ulje semenki šipka ima u sebi antimikrobna svojstva i vrlo se učinkovito bori sa bakterijama koje su uzrok pojave akni. Ono vam može pomoći da smanjite nastalu upalu i sprečite pojavu tamnih mrlja i ožiljaka na licu.

  • Poseduje protivupalna svojstva – Prirustvo akni na licu često je rezultat upalnog procesa. Zbog svojih protivupalnih svojstava odnosno visokog nivoa fenolnih kiselina, tokoferola i karotenoida, ulje šipka je moćno sredstvo za borbu sa aknama. Ovi antioksidanti štite kožu od oksidativnog strasa i smanjuju upale.

KAKO KORISTITI ULJE ŠIPKA ZA TRETMAN AKNI?

Ulje semena šipka se smatra nosećim (baznim) uljem, tako da ga možete direktno naneti na regiju pogođenu aknama. Ono što bi trebalo da proverite pre toga jeste da li imate u rukama 100 % čisto ulje semenki šipka. Između dlanova je potrebno da utrljate 3 kapi ovog ulja i da ga kružnim pokretima nanesete na lice. Poželjno je da ga koristite dva puta dnevno – ujutro i uveče, bez ispiranja. Takođe možete nekoliko kapi ovog ulja dodati vašim hidratantnim kremama za lice koje imače koristite.

Ž.J.

Izvor: Stylecraze

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group