Beauty - Nega

Kako koristiti semenke lana za rast kose?

Brzina rasta kose zavisi od mnogo faktora.

Jedan od njih je genetika, drugi je način života, treći je ishrana, četvrti način nege kose i tome slično. Ponekad nam se čini da nam kosa presporo raste, dok opet imamo utisak da smo nedavno bili na skraćivanju krajeva. Ako ste nekad bili nezadovoljni svojom trenutnom frizurom i jedva čekali da vam kosa poraste, verovatno ste se zapitali da li postoje neki prirodni načini koji mogu da podstaknu rast kose. Da vas obradujemo, postoje i više su vam nego dostupni. Njihova magija se krije u semenkama lana.

Lan je odličan izvor vitamina E. Kao jedan od najvažnijih vitamina koji doprinose bržem rastu kose, vitamin E ima i antioksidantna svojstva koja sprečavaju oštećenje kose i vlasišta. Vitamin E je važan i za sprečavanje prevremene pojave sede kose.

Takođe, lan uravnotežuje nivo pH vrednosti i proizvodnju ulja na temenu. Ova dva faktora direktno utiču na brzinu rasta kose i njeno opšte zdravlje. Semenke lana umiruju vlasište i pomažu pri smirivanju lojnih žlezda, kako bi se proizvodila optimalna količina ulja.

Lanene semenke su bogat izvor Omega 3 masnih kiselina, koje su neophodne za zdrav rast kose. One neguju folikule i čine kosu jačom i manje sklonom oštećenjima. Omega 3 masne kiseline su zaslužne za poboljšanje elsatičnosti kose.

MASKA ZA KOSU OD ULJA LANENIH SEMENKI

Potrebno: 2 kašike ulja od lanenih semenki

Postupak: u posudi na šporetu malo zagrejati ulje, a potom ravnomerno naneti na kosu. Pobrinuti se da dovoljna količina dospe i na skalp, a potom kružnim pokretima lagano masirati oko 15 minuta. Uzeti čist peškir prethodno zagrejan i obmotati oko kose. Sačekati oko pola sata, a potom isprati. Koristiti masku dva puta nedeljno.

ZAŠTO OVO DELUJE?

Toplina ulja i peškira omogućava lanenom ulju da prodre do korena vaše kose, kao i da je ojača celom njenom džinom. Ulje lana služi kao hrana vašem vlasištu koja mu je preko potrebna za brži rast kose.

Ž.J.

Izvor: Stylecraze

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group