Kako da očistite pupak?

Verovatno ste mnogo puta bili suočeni sa ovim problemom i pitali se kako da pravilno očistite pupak.

Pupak je mali i natkriveni deo tela, u koji vrlo lako mogu dospeti bakterije, prašina i prljavština. Važno je da stomak bude uvek čist i da nema nikakvih neprijatnih mirisa.

Kako se ispostavilo, mnoge devojke ne znaju kako da pravilno brinu o ovoj oblasti. Ovde su osnovna pravila o tome kako da brzo i pažljivo očistite pupak. Nikada ne čistite pupak čvrstim predmetima. Ovo je veoma osetljiv i mekan deo tela, tako da je najbolje da koristite vatu. Čvrstim predmetima možete oštetiti kožu i povrediti pupak.

Namokrite pupak vodom i zatim lagano operite sapunom i vodom koristeći samo prste. Operite u smeru kazaljke na satu, a zatim isperite vodom. Ovo je najosnovniji način da se dobro očisti pupak.

Pre kupanja, nanesite malo maslinovog ili kokosovog ulja na pupak i ostavite da stoji 10-15 minuta. Zatim, prstima ili pamučnom vatom temeljno očistite pupak. Ulje savršeno upija prljavštinu, pa čišćenje postaje mnogo lakše. Posle korišćenja ulja, operate pupak sapunom i vodom.

Da biste uklonili prljavštinu sa pupka možete koristiti alkohol. Navlažite vatu u alkoholu i nanesite na pupak. Ako imate pirsing na pupku, nikada nemojte koristiti alkohol! U tom slučaju, koristite ulje. Nanesite ulje, a zatim lagano obrišite pupak vatom. Operite zatim sapunom i vodom.

Veoma često, za čišćenje pupka koristi se morska so i topla voda. Ostavite ih na stomaku samo nekoliko minuta, a zatim obrišite suvom vatom. Nakon čišćenja pupka, isperite vodom i obrišite čistim peškirom, a posle sušenja, nanesite losion za telo ili kremu.

Ne zaboravite da očistite pupak dok se kupate jer je ovo osetljiv deo tela, koji neredovnim čišćenjem može doneti mnoge neprijatnosti.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group