Jedini ispravan način za nanošenje hidratantne kreme

Postoji velika šansa da već godinama poslušno nanosite svoje omiljene kreme za lice, ali jeste li sigurni da ste otkrili najbolji način da nanesete svoju hidratantnu kremu?

Prema dermatolozima, postoji umetnost u procesu koji vam pomaže da izvučete maksimum iz ovog ključnog koraka nege kože. Vaša rutina nege kože sastoji se od sledećeg trojstvenog svetog grala: sredstvo za čišćenje, krema za sunčanje i hidratantna krema. Dok su serumi i retinoli i drugi tretmani za negu kože vredni dodaci, ova tri osnovna proizvoda zaista postavljaju osnovu za lepu i zdravu kožu.

Naša koža konstantno gubi vlagu kroz proces koji se naziva „trans-epidermalni gubitak vode“. Takođe gubimo ulje koje prirodno proizvodi naše telo kada se tuširamo ili umivamo lice, što čini dvostruko važnim obnavljanje nivoa vlage i negovanje zdrave barijere kože.

Vaš tip kože i potrebe igraju ključnu ulogu u izboru hidratantne kreme. Ako imate masnu kožu ili kožu sklonu aknama, posegnite za nekomedogenom hidratantnom kremom kako biste sprečili začepljenje pora i pogoršanje akni. Ljudi sa suvom kožom mogu i treba da koriste jače hidratantne kreme, dok hidratantne kreme za osetljivu kožu treba da budu jednostavne formule bez mirisa sa sastojcima koji povećavaju barijeru kao što su ceramidi i peptidi.

Saveti za pravilno nanošenje hodratantne kremephoto: iStock

Kako naneti hidratantnu kremu?

Prvi korak: Pripremite se za hidrataciju pranjem lica. Koristite nežno, hranljivo sredstvo za čišćenje koje adekvatno uklanja znoj, prljavštinu, ulje, šminku i sve ostale proizvode za negu kože. U sredstvima za pranje lica za masnu kožu takođe potražite aktivne sastojke koji otvaraju pore i nežno pilinguju kožu. Važno je da uvek hidratizujete kožu nakon što je pravilno očišćena, jer želite da budete sigurni da nanosite proizvod na površinu koja je bez bakterija, šminke i drugih prljavština. Nežno osušite, ali ne uklanjajte svu vlagu.

Drugi korak: Nanesite druge proizvode za negu kože od najlakših do najtežih. Ako imate potpunu rutinu nege kože koja uključuje tonere, serume, esencije i/ili proizvode za tretman, nanesite svoje proizvode redosledom od najlakše do najjače konzistencije dok je vaša koža još vlažna. Imajte na umu da ovo ne uključuje kremu za sunčanje ili šminku. Takođe, ako koristite tretman za negu kože koji se ispira – kao što je maska za lice ili piling – nanesite to nakon čišćenja, a zatim isperite i nanesite svoje ostale proizvode po pravilnom redosledu. Ako ne koristite druge proizvode za negu kože, možete preskočiti ovaj korak.

Treći korak: Nakon što nanesete druge proizvode za negu kože, možete naneti hidratantnu kremu. Ciljajte na količinu od otprilike četvrtine i pazite da doprete do svakog područja, uključujući uši, liniju kose, vrat i dekolte.

Lepa mlada žena sa kremom u rukama i peškirom na glaviphoto: iStock

Još profesionalnih saveta za nanošenje hidratantne kreme:

  • Najbolje je naneti hidratantnu kremu na vlažnu kožu, jer to pomaže da se zadrži vlaga.
  • Ne pritiskajte jako i ne trljajte previše kožu.
  • Nanesite pokretom nagore da biste stvorili suptilan efekat podizanja.
  • Kreme se najbolje nanose nežnim utapanjem u kožu.
  • Hidratantne kreme na bazi gela ili vode treba nanositi kružnim pokretima dok se potpuno ne upiju.

Koliko često treba da nanosite hidratantnu kremu?

Trebalo bi da hidratizujete kožu najmanje dva puta dnevno nakon pranja lica i svaki drugi put kada ste se istuširali ili umivali. Međutim, ako se vaša koža oseća veoma suvom, preporučuje se da ponovo nanesete hidratantnu kremu sredinom dana. Možete koristiti lakši proizvod ili čak hidratantni sprej koji neće poremetiti vašu šminku.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group