Beauty - Nega

Izuzetno efikasan piling za masnu kožu

Voditi računa o zdravlju i lepoti kože nije jednostavno.

Ako svemu tome dodate činjenicu da imate posla sa masnom kožom, situacija je još zahtevnija. Pronalazak proizvoda koji neće pogoršati stanje sa vašom kožom čini se kao nemoguća misija. Verovatno ste do sad isprobali različite preparate i tretmane za negu masne kože, ali da li ste pokušali da svojoj koži pomognete da bude čista i besprekorna kod kuće, od sastojaka koje verovatno imate u vašoj kuhinji?

Danas ćemo vam predstaviti jednostavnu tehniku koja će vašu masnu kožu držati pod kontrolom. Reč je o jednostavnom pilingu lica, koji se fokusira na uklanjanje naslaga mrtve kože na licu. Osobe koje imaju masnu kožu moraju posebno da vode računa o tome da redovno eliminišu mrtve ćelije sa kože i suvišna ulja kako ne bi došlo da razvoja bakterija i infekcija, koje uzrokuju stvaranje akni i drugih problema.

Jednostavan i izuzetno efikasan home-made piling za lice koji ne sadrži štetne hemikalije i vrlo se jednostavno priprema, učiniće vašu kožu savršeno čistom, nežnom, glatkom i bez suvišne masnoće.

PILING ZA LICE SA KIVIJEM

Vitamini A i C, koji su prisutni u kiviju deluju kao antioksidanti i poboljšavaju zdravlje i teksturu kože.

Sastojci:

  • 1 kivi

  • 2 kašike šećera

  • 2-3 kapi maslinovog ulja

Priprema:

Oguliti kivi i izgnječiti ga viljuškom. Dodati potom šećer i ulje i dobro promešati da se dobije ujednačena smesa. Naneti na lice i kružnim pokretima tretirati sve delove lica, uključujući i vrat. Piling treba da traje do 5 minuta. Ostavite nakon toga da deluje (bez trljanja) oko 5 minuta, a potom isperite hladnom vodom. Jednom nedeljno je poželjno da primenjujete ovaj piling.

Ž.J.

Izvor: Stylecraze

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group