Frank Body: kako je piling od kafe postao zvezda Instagrama

Frank Body je prvi piling za telo sa kafom koji se pojavio na Instagramu.

Njegova priča inspirisala je mnoge druge brendove da lansiraju upravo piling u mekanom pakovanju koji je svako od nas probao barem jednom u životu.

Svaki brend za koji ste bar jednom u životu čuli ima svoju priču o uspehu, ali neke od njih su posebno zanimljive. Pre osam godina organska kozmetika nije bila toliko popularna kao danas. A onda se sve promenilo: danas možete pronaći prirodne proizvode za negu kože u bilo kom segmentu - od masovnog tržišta do profesionalnih linija. I sve to zahvaljujući brendu Frank Body, koji je uspeo da natera društvene mreže da postanu opsednute organskim pilingom za telo.

Pre osam godina, pet prijatelja odlučilo je da stvori svoj brend lepote. Ideja je došla sama od sebe: jednom, tokom sastanka u kafiću, videli su da je nekoliko devojaka zatražilo talog kafe da kod kuće naprave piling za telo. Uložili su 5.000 dolara u kvalitetna zrna kafe, ulje slatkog badema i vitamin E. Od ovih sastojaka napravili su piling koji su nazvali Original Coffee.

Kompozicija je namerno napravljena isključivo prirodno i jednostavno. "Naša misija je učiniti negovanje zabavnim i osloboditi vas razmišljanja o tome šta unosite i telo prilikom korišćenja proizvoda."

Oslanjajući se na iskren dijalog sa kupcima, Frank Body nije računao na ogroman uspeh. Pokretanje prodaje proteklo je bez ikakvih troškova reklamiranja: osnivači brenda pretvorili su ga u eksperiment da vide hoće li posao ostvariti profit bez marketinških ulaganja. Prošlo je osam godina - danas njihov Instagram nalog ima više od 815 hiljada pratilaca. Frank Body je bio pionir, ali je njegov primer inspirisao stotine brendova širom sveta i oslanjao se na visokokvalitetnu kompoziciju, prelepo pakovanje, koje nije sramota objaviti na društvenoj mreži. Na kraju krajeva, Frank Body je smislio jednostavan paket u nežnim bojama sa razigranim frazama. "Pogodi šta? Bićete goli za minut”- napisano je na pakovanju.

Ali tajna uspeha ne leži samo u ovome. Brend odgovara raznim modernim trendovima u industriji lepote. On pravi isključivo veganske proizvode jer je „veganstvo način života, a ne samo ljubav prema životinjama“. Svaki novi proizvod nije testiran na životinjama, već na stalnim fanovima brenda, koji ga rado objavljuju na društvenim mrežama i pišu recenzije.

Danas kolekcija Frank Body uključuje desetine kozmetičkih proizvoda za lice i telo. Još uvek imaju jednostavan, ali efikasan sastav. Na primer, Hydrating Hyaluronic Acid Serum sadrži samo hijaluronsku kiselinu, ekstrakt đumbira i vitamin E.

Dezodorans sa clean beauty formulom Clean Deodorant Unscented nije samo bez mirisa: formula je lišena aluminijum oksida, koji se smatra jednim od faktora u razvoju raka dojke. Bilo koji od proizvoda Frank Body pogodan je za one koji biraju organsku negu i veruju u efikasnost prirodnih sastojaka.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group