Beauty - Nega

Fantastičan piling za lice i telo sa kokosovim uljem

Sigurno ste u proteklih par godina više nego ikad slušali o blagodetima kokosovog ulja.

Osim što se u kuhinji može koristiti za pripremu najrazličitijih jela, ono je poznato i po svojim lekovitim svojstvima, zbog čega je često deo male kućne apoteke. Vrlo je efikasno kada je nega zanoktica u pitanju. Omekšava gruba stopala i daje rukama mek i gladak izgled. Bori se sa suvoćom na vlasištu kose a same vlasi hrani celom njihovom dužinom. Međutim tu nije kraj. Kososovo ulje možete iskoristiti kako bi napravili fantastičan piling za lice i telo.

POTREBNI SASTOJCI:

  • kokosovo ulje

  • soda bikarbona

  • mala posuda

PRIPREMA:

Pomešajte u manjoj posudi jednaku količinu sode bikarbone i kokosovog ulja. U zavisnosti od toga da li pravite piling za lice ili za telo, zavisiće svakako količina materijala. Jedna kašičica sode i jedna kašičica kokosovog ulja dovoljni su za piling lica. Pola šolje sode i pola šolje ulja biće vam u proseku potrebni za piling tela. Kada ste dobili ujednačenu smesu, stavite je u mikrotalasnu rernu i podesite tajmer na 15 sekundi. Takođe možete isto uraditi i na šporetu. Poenta je da se kokosovo ulje otopi i poveže sa sodom. Dobijenu glatku smesu ostavite na kratko da se prohladi a potom je stavite u frižider da se dodatno učvrsti. Nanesite je potom na lice ili telo i ostavite da deluje oko 15 minuta. Masirajte lice i telo kružnim pokretima, a zatim temeljno isperite. Ovaj piling možete po želji da primenjujete dva puta nedeljno.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group