Eliksir lepote: ulje od semenki grožđa

Više slika

Više slika

Ulje semenki grožđa se koristi u kulinarstvu, ali i kao jedan od glavnih sastojaka brojnih industrijskih i kozmetičkih proizvoda.

Svojim snažnim hidratantnim svojstvima, ulje semenki grožđa je pravi eliksir lepote. Sprečava gubitak kose i ima jaka hidratantna svojstva. Ovo ulje za razliku od kokosovog ulja ne zatvara pore na licu, hrani i jača kosu, bogato je antioksidansima, masnim kiselinama i vitaminima koji hrane i jačaju kosu.

Ukoliko napravite masku sa ovim uljem i nanesete je na kosu, sprečićete opadanje kose. Kosa nakon tretmana postaje sjajna i hidrirana.

Ako patite od mitisera i bubuljica, ulje iz semenki grožđa neće stvoriti problem. Ima anti-inflamatorna svojstva, vlaži, hrani i omekšava kožu lica i tela, ne iritira ili blokira pore. Zahvaljujući visokom sadržaju antioksidanata, ulje semenki grožđa stimuliše proizvodnju kolagena. Ovo ulje je odlično za negu svih tipova kože, a posebno za osetljivu, dehidriranu i masnu kožu. Koristi se kod problematične kože koja je podložna aknama.

Ulje od semenki grožđa se takođe uspešno bori protiv strija i pomaže da se izbegne pojava novih. Pomaže i kod ispucalih kapilara. Takođe, može da zameni kremu za oči. Veoma je pogodno čak i za osetljivo područje oko očiju. Razlog je sadržaj masnih kiselina, antioksidanata i vitamina E, koji je jedan od favorita u kozmetičkoj industriji u borbi protiv preranog starenja kože.

Pored toga što vlaži i štiti kožu oko očiju, ulje semenki grožđa pomaže kod neutralisanja tamnih krugova oko očiju.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group