3 dokazana načina za smanjenje znakova starenja bez skalpela

Proizvodi koji će vam pomoći da smanjite fleke, fine linije i bore.

Invazivni tretmani će uvek biti najefikasniji način da izbrišete godine sa vašeg lica. Međutim, ako se još uvek ne osećate spremnim za to ili jednostavno ne želite da pribegnete takvim metodama protiv starenja, onda su sledeća tri načina nešto najbolje što možete da uradite za svoj izgled:

Enzimski ili hemijski piling

Bore su možda prvi znak starenja koji vam pada na pamet, ali nije jedini. Tupa, gruba koža i smeđe mrlje su neki drugi vrlo česti znaci starenja. Da biste ih smanjili i vratili vašoj koži sjaj, jednom ili dva puta nedeljno u svoju rutinu uključite piling prirodnim enzimima ili AHA, kao što su glikolna i mlečna kiselina. Omiljene opcije su Enzimska maska za piling u obliku laganog praha Sisley Paris, kao i Ready Steady Glow Daily AHA Tonic REN.

Retinol

Takođe poznat kao „čudo nege kože“, retinol nastavlja da se dokazuje kao najefikasniji aktivni sastojak u borbi protiv starenja, što čini uključivanje vitamin A kreme, ulja ili seruma kao što je Retinol B3 Serum od La Roche Posay (u apotekama) i A-Gloei™Maretinol Oil Drunk Elephant retinol ulje, korakom o kojem se ne može pregovarati u rutini nege lica.

Nakon što ga telo apsorbuje, transformiše se u retinoičnu kiselinu, koja ubrzava ćelijski metabolizam i stimuliše proizvodnju kolagena i elastina. Tako se vremenom bore izglađuju, promene boje se smanjuju, a koža izgleda hidrirano i sjajnije.

Električni tretman lica

Električni tretmani lica su nova opsesija najpoznatijih holivudskih ličnosti, kao što su Margo Robi i Dženifer Lopez. Iako su to nekada bili tretmani koji su se radili isključivo u kozmetičkim salonima, danas se mogu raditi i kod kuće zahvaljujući inovativnim uređajima za negu kože, kao što je FOREO Bear Mini.

Ovaj energizator za lice sadrži 5 intenziteta mikrostruja i T-Sonic impulsa koji pomažu u borbi protiv znakova starenja. Opremljen anti-šok tehnologijom, meri otpor vaše kože na struju i prilagođava intenzitet mikrostruja u skladu sa tim kako bi obezbedio optimalne nivoe sigurnosti i udobnosti.

Iako izuzetno male veličine, ovaj moćni uređaj pomaže u smanjenju bora na licu i precizno deluje na ciljanim oblastima kao što su konture lica, obraza, vrata i čela. To je savršen način da kod kuće odložite pojavu bora i finih linija i popravite već postojeće znakove starenja.

Najvažnije za kraj

Najbolji tretman je uvek prevencija, tako da ne preskačite svakodnevno nanošenje, ali ni naknadno obnavljanje kreme za sunčanje tokom dana, kako biste zaštitili svoju kožu od UVA zraka, koji su odgovorni za njeno starenje, i naravno od UVB zraka, koji su odgovorni za opekotine od sunca.

Za još više sjaja na koži, smanjenje smeđih fleka i jačanje zaštite koju pruža krema za sunčanje, uključite proizvod za negu sa vitaminom C u svoju rutinu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group