DIY maske koje će vam pomoći da se rešite akni

Da li želite da pokušate da napravite domaću masku za lice koja će vam pomoći da se rešite dosadnih akni?

Ako imate akne, može biti teško pronaći proizvod koji vam zaista pomaže i koji je pristupačan. Mnogi proizvodi sadrže jake hemikalije koje mogu iritirati vašu kožu i pogoršati problem.

Dobra vest je da ne morate da trošite tone novca na maske za lice ili druge tretmane akni kada postoji toliko mnogo DIY rešenja! Pravljenje sopstvene domaće maske za lice sa prirodnim sastojcima poput soli, limunovog soka ili jogurta pomoći će vam da kontrolišete proizvodnju ulja i umirite upaljenu kožu.

Maska od jogurta

Ugrejte jednu kašiku meda tako da postane tečan, pa je ubacite u punomasni jogurt. Pomešajte, dobijenu smesu nanesite na područja zahvaćena aknama. Pre nego što isperete hladnom vodom, ostavite da deluje makar dvadeset minuta. Za najbolje rezultate, valjalo bi da ovaj tretman ponavljajte svakog dana.

Losion od soli 

Ovaj losion se pokazao kao izuzetno efikasan za isušivanje akni i čišćenje kože, a istovremeno je možda i najjeftiniji. Dovoljno je da pomešate vodu sa malo morkse ili čak kuhinjske soli i dobijenu tečnost nanesete na akne. Pre ispiranja ostavite da deluje makar pola sata.

Soda bikarbona 

Maska od sode bikarbone može da napravi čudo kada je reč o tretiranju akni. Uzmite samo malo sode bikarbone i ubacite je u vodu, promešajte, pa time namažite kritična mesta na licu. Ostavite da deluje do petnaest minuta, a potom isperite.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group