Beauty - Nega

Da li je led efikasan za lečenje akni i bubuljica?

Možda ne postoji brz način za rešavanje svih životnih problema, ali postoji način za brzo suzbijanje akni na licu.

Toliko jednostavan i efikasan da ćete biti zapanjeni rezultatima, u tren oka. U čemu je tajna, pitate se? U kockicama leda! Ovaj jednostavan trik za smirivanje crvenila i smanjenje upale ispod kože, bez neželjenih efekata može vam pomoći u borbi protiv akni i bubuljica. Iako kockice leda nemogu poput neke magije da uklone akne sa lica, mogu da olakšaju zarastanje i regeneraciju kože.

Korišćenje hladnog tretmana pri lečenju akni, zapravo i nije novina. Ova ideja poznata je čovečanstvu još od davne 1925. godine, kada je led bio glavno sredstvo za umirenje crvenila i iritacija na koži. Led donosi licu neverovatne prednosti u pogledu lečenja akni poput:

SMANJENJA OTOKA I UPALE – Zvuči obećavajuće, jer i kada uganete članak na oteklo mesto se stavlja led. Crvenilo i otok mogu da budu prava noćna mora ako se borite sa cističnim aknama. Led međutim sužava krvne sudove i smanjuje upalu. On deluje umirujuće i usporava protok krvi, što vam daje trenutno olakšanje.

POMAŽE U SMANJENJU PORA – Jedan od glavnih uzroka nastanka akni je začepljenje pora na koži usled nakupljanja prljavštine i mrtvih ćelija kože. Sled događaja vam je jasan – bakterijska invazija izaziva pojavu akni u tim oblastima. Obloga u vidu leda pomažu pri smanjenju pora, što znači da bakterije nemaju pristup dubljim slojevima vaše kože.

Izbegavajte nanošenje kockica leda direktno na lice, umesto toga zamotajte ih u čist peškir ili pamučnu tkaninu i tretirajte predeo sa aknama oko 10 minuta. Napravite pauzu od 5 minuta da koža povrati svoju boju i ponovite postupak. Za još efikasnije rezultate uronite lice u hladnu vodu u kojoj su kockice leda izmešane sa kolutovima limuna i krastavca. Držite u vodi par sekundi, potom izronite lice i ponovite dva do tri puta. Limun i krastavac su vrlo efikasni kod čišćenja nečistoće sa lica.

Ž.J.

Izvor: Stylecraze

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group