Beauty - Nega

Da li akupunktura za akne stvarno deluje?

Da li vam se čini da ste isprobali svaki preparat za negu lica protiv akni?

Koliku god efikasnost da su obećavali, ne čini li vam se da se na vašem licu nije mnogo toga promenilo? Ako je odgovor potvrdan, i ako težite ka tome da imate čisto i nežno lice, logično je da razmišljate o alternativnoj medicini.

Njoj se iz različitih razloga okrećemo kada savremena medicina ne daje očekivane rezultate. Akupunktura, praksa drevne kineske medicine spada u red alternativnih načina lečenja. Hiljadama godina unazad ovaj tretman se koristi za lečenje širokog spektra bolesti, a u poslednje vreme postaje sve popularniji i kada je lečenje akni u pitanju.

Ansgae Lee, licencirani akupunkturista i osnivač LES Akupunkture kaže da - “koncept tradicionalne kineske medicine se zasniva na verovanju da zdravo telo odlaže proces starenja, spolja i iznutra”. Ovo implicira da svakoj bolesti našeg lica odgovara određeni organ u telu, na osnovu čega je moguće prilagoditi tretman akupunkture. Jednostavan pokazatelj lošeg rada bubrega i nadbubrežne žlezde, odražava se na licu u vidu tamnih krugova oko očiju.

Akupunktura lica može pomoći u rešavanju problema sa aknama, otklanjajući osnovni uzrok u vidu hormonalne neravnoteže, a ima za cilj da “pogleda” šta se dešava ispod vaše kože. Akupunktura delotvorno uklanja dibalans u telu, lečeći uzroke onog što se u vidu akni ispoljava na vašoj koži.

Ž.J.

Izvor: Women's Health

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group