Bez injekcija: 5 prirodnih načina za smanjenje bora na čelu

Za vidljivo mlađi i svežiji izgled...

Malo ponavljajućih pokreta lica i intenzivnih izraza lica, malo smanjenja stope proizvodnje kolagena i elastina, bore će se pre ili kasnije pojaviti.

Jedno od prvih mesta na kojima se oseća njihovo prisustvo posle 40. godine je čelo, i iako niko ne može da pobegne od dodira vremena, možete ga pobediti - čak i privremeno - i to na prirodan način. Evo svega što želite da znate o borama na čelu i kako da ih tretirate prirodno bez injekcija:

U bakučiol verujemo

Bakučiol, koji se često opisuje kao "prirodni retinol" je ekstrakt semena biljke Psoralea Corilifolia, koja raste u istočnoj Aziji. Posebno je popularan u ajurvedskim krugovima, ali je poslednjih godina uspeo da postane omiljen među zavisnicima o nezi kože kako zbog svojih odličnih svojstava protiv starenja, tako i zbog činjenice da nema neželjene efekte retinola.

Bakučiol pomaže u smanjenju pojave bora, fotostarenja i pigmentacije, dok povećava elastičnost i čvrstoću kože bez izazivanja osetljivosti, crvenila i ljuštenja poput retinola.

Probajte masažu lica

Masaža lica može pružiti spektakularne rezultate protiv starenja, ali za to je potrebno vreme i doslednost. Nakon nanošenja bogate kreme za lice ili ulja, vrhovima prstiju umasirajte nagore od kosti obrva do linije kose, lagano pritiskajući. Zatim držite pola čela mirno prstima jedne ruke horizontalno, a prstima druge povucite ravne linije od sredine čela ka spolja prema slepoočnicama.

Opustite se

Kao što je gore pomenuto, bore na čelu su prvenstveno ekspresione bore. Zato da biste ih ograničili i sprečili stvaranje novih, obavezno se opustite kada osetite napetost na čelu i nemojte se mrštiti. Da biste se odmah oslobodili stresa i osećali se opuštenije, pokušajte da meditirate nekoliko minuta ili jednostavno udahnite nekoliko puta duboko.

Čuvajte se sunca

Jedan od najefikasnijih načina za smanjenje bora je prirodno izbegavanje izlaganja suncu. U idealnom slučaju, potpuno izbegavajte izlaganje tokom podneva, a u drugim vremenima nemojte preskočiti zaštitu kože kremom za sunčanje sa visokim SPF-om.

Ostanite hidrirani

Bore na čelu takođe mogu biti posledica dehidracije vaše kože. Zato ne preskačite dobru hidrataciju, kako iznutra uz dovoljno konzumiranje vode, voća i povrća tokom dana, tako i lokalno uz nanošenje kreme za lice.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group