5 čudnih stvari koje se dešavaju sa vašim telom kada se ne kupate svaki dan

Ako radite od kuće, čitav dan ležite na kauču i uopšte ne izlazite, možda mislite da se ništa neće desiti ako propustite kupanje pre odlaska u krevet.

Iako vam lekari kažu da vam se neće dogoditi ništa loše ako se jednog dana ne okupate, osim što ćete se oznojiti i imate neprijatne mirise, dobro je da se kupate svaki dan. Međutim, ne radimo svi isti posao, nemamo isto telo i ne vežbamo svi istim intezitetom. Ipak, 5 čudnih stvari koje slede i informišu vas o tome šta se dešava u vašem telu ako se ne kupate dan za danom, mogu vas ubediti da češće boravite ispod tuša.

Ravnoteža bakterija se menja

Vaše telo ima dobre i loše bakterije, a koža sprečava njihov ulazak unutra. Tako kupka sprečava klice i jača ravnotežu dobrih bakterija u vašem telu (onih koje pomažu u varenju).

Veća je verovatnoća da ćete se razboleti ako se ne kupate svakodnevno

Kao što smo rekli, kada se svakodnevno kupate, izbacujete klice iz nosa, usta i ušiju i izbegavate moguće infekcije. Međutim, kao što nas je naučio koronavirus, najvažnije je da često temeljno operete ruke tokom dana, bilo da ste kod kuće ili u kancelariji.

Pojava akni

Intenzivan znoj (naročito sada leti) čini kožu masnijom. Razmislite šta će se dogoditi ako ionako imate ovaj tip kože. Akne uglavnom pogađaju ljude sa masnom kožom i zato ako ste dosledni u čišćenju lica, to činite i sa ostatkom tela.

Otpuštate do 30 (loših) mirisa

Miris tela ne uzrokuje znoj, već gasovi koje bakterije oslobađaju dok troše masne kiseline i proteine iz tela. I sve dok se ne okupate, možete zamisliti šta će se dogoditi. Dezodoransi i parfemi vas neće spasiti oni samo pojačavaju loš miris.

Koža postaje suva ako se ne kupate svaki dan

Ako patite od kožnih bolesti, poput ekcema, svakodnevno kupanje prirodno vlaži vašu kožu, prema Nacionalnoj organizaciji za ekceme. Samo pazite da se ne kupate previše toplom vodom.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group