Beauty - Make up

Zašto bronzana boja tako dobro pristaje zelenim očima?

Ukoliko ste među onim srećnicama koje je majka priroda obdarila zelenim draguljima, verovatno ste već upoznate sa najnovijim bronzanim trendom kada je u pitanju šminkanje očiju.

Ali u čemu je caka, zašto bronza tako dobro pristaje zelenim očima?

Možda vam ne možemo dati baš najprecizniji odgovor na ovo pitanje, ali vas zato možemo podsetiti na činjenicu da i sve bakarne nijanse kose imaju tu sposobnost da zelene oči još više istaknu u prvi plan.

Nama je to dovoljno saznanje da ne dovodimo u sumnju savete vodećih svetskih šminkera koji ovog proleća preporučuju upravo paletu bronzanih senki za oči, i to na sledeći način:

  • Neutralna odnosno bezbojna podloga je apsolutni must-have. Nanesite je na svoje kapke kao osnovu i utrljajte u svim pravcima koristeći odgovarajuću četkicu.

  • Drugi korak u postizanju bronzanog izgleda jeste izvlačenje precizne crte na gornjem kapku ajlajnerom ili olovkom tamnije boje kako biste uokvirili svoje oči a istovremeno postigli i “mačkasti” pogled.

  • Iskoristite najmekšu četkicu koju imate kako biste postigli efekat stapanja najnežije smeđe senke sa prethodno nanetom olovkom, utrljajte boju kako na sam koren očiju tako i sa strane.

  • U svojoj paleti senki sada pronađite odgovarajuću bronzanu boju, efektniju od prethodne nežne varijante i nanesite je na svoje kapke. Dozvoljeno je poigravanje pa tako slobodno dodajte malo zlatne nijanse u unutrašnje uglove očiju kako bi izgledale budnije i radoznalo.

  • Na kraju ne zaboravite da uvijete svoje trepavice i na njih stavite malo neizostavne maskare.

Svaki put kada se opredelite za ovakav look, vodite računa da ostatak vaše šminke deluje suptilno i klasično. Koliko god interesantna bila, bronzana boja na zelenim očima ponekad ima tendenciju da deluje prenapadno, pa je stoga bolje opredeliti se za što neutralniju boju ruža za usne kao i što manje rumenila na obrazima.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group