Zanimljivosti o ajlajneru

Mi koristimo razne kozmetičke proizvode za poboljšanje našeg izgleda, ali bi bilo zanimljivo znati njihovu istoriju evolucije, zar ne? Naravno ako je zanimljiva.

Ajlajner je jedan od osnovnih beauty proizvoda koji koristimo u svakodnevnom životu. Ajlajner čini da naše oči imaju dramatičan izgled i da budu definisane. Postoje razni članci o tome kako primeniti ajlajner, ili kako da dobijete savršene mačkaste oči, ili to mogu biti čak i različiti načini korišćenja ovog magičnog proizvoda.

Međutim, mi nismo ovde da delimo te savete. Danas želimo da sa vama podelimo zabavne činjenice o jednom ajlajneru koje će učiniti da gledate sve na drugačiji način.

- Ajlajner je izmišljen pre oko 10.000 p.n.e. u starom Egiptu i mesopotamskim civilizacijama.

- Ajlajner je uniseks proizvod i nije ograničen samo na žene da ga koriste. Muškarci takođe primenjuju ajlajner da istaknu svoj pogled.

- Ajlajner se nije samo koristio kao proizvod za ulepšavanje, već je korišćen kao stvar za odbranu od zlih duhova, kao i zaštite očiju od "Boga Sunca".

- Ajlajner nije bio popularan do 1920. godine, od trenutka kada je izmišljen. Od tog vremena je postao trend u modi do danas.

- Ranije se govorilo da se ajlajneri proizvode kombinovanjem olova, bakra i antimona. Ovi sastojci su prilično toksični, tako da nije bilo uputno da se ajlajner dugo koristi.

- Postoji pet vrste ajlajnera trenutno. To su olovke na bazi praha, olovke na bazi voska, gel ajlajneri, čvrsti i tečni. Oni imaju svoje specifičnosti i oči izgledaju lepše sa svakim potezom.

- Tečni ajlajner je izmišljen 1960-ih kada su mačkaste oči postale popularne.

Ovo su neke od zabavnih i zanimljivih činjenica o jednom ajlajneru.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group