Viralni trik koji Kendal Džener i Hejli Biber koriste za besprekorno nanošenje pudera

Trik za šminkanje koji je okupirao društvene mreže i video tutorijali koji će vam pomoći da ga kopirate.

Ako ste obožavatelj Hejli Biber i Kendal Džener, posmatrajući i kopirajući bilo koji trend koji usvoje u nezi kože, šminki, kosi ili odeći, onda sigurno znate da njihova šminka uvek izgleda besprekorno i prirodno. Ukratko, njihova koža je veoma sjajna i hidrirana, ostavljajući utisak da uopšte ne nose šminku - ili da nanose vrlo malo šminke, u svakom slučaju.

Međutim, znajući da dele istog šminkera (stručnjak za šminku poznatih ličnosti Meri Filips), i s obzirom na to da nigde ne idu bez šminke, ne možemo da verujemo da nemaju apsolutno ništa na licu. Naprotiv, one tačno znaju kako da ostave utisak prirodnog izgleda koristeći nekoliko alata za šminkanje.

@haileybieber the Mary P contour trick forever. Also - my best friend sings this song 🥲✨ @justineskye ♬ Collide (Sped Up Remix) - Justine Skye

U stvari, Hejli Biber je nedavno objavila tutorijal za šminkanje na svom TikTok-u u kojem je pokazala korak po korak tehniku šminkanja Meri Filips koja joj pomaže da dobije taj sjajan (i sada poznat), „glazirani“ ten. Naravno, video je za minut postao viralan sa milionima pregleda i hiljadama devojaka koje su je kopirale, dok je Meri Filips sama napravila TikTok nalog samo da bi dala svoju (tačnu) verziju kako se ovaj konkretan hak za šminkanje radi ispravno.

Korak po korak proces:

@makeupbymaryphillips lmk if you have questions! First video please be nice! Lol 🥰 #maryphillipsmakeup #maryphillipshack #contourtechnique #foundationhack #makeuphack ♬ Lo-fi hip hop - NAO-K

#1. Pravi alati za šminkanje

Kao što smo videli u oba videa, proizvodi koji su vam potrebni da biste ponovili ovaj popularni trik su kremasti bronzer za konturisanje, tečni hajlajter, puder i mekana četkica. Tajna je u tome što sva tri proizvoda za šminkanje imaju kremastu ili tečnu formu, a ne u obliku praha, tako da imate veću kontrolu nad količinom koju nanosite, a takođe i da olakšate mešanje.

#2. Različiti redosled u njihovoj primeni

Razlika ovde leži u tome što ne počinjete sa nanošenjem pudera, kao što se tradicionalno radi, da biste nastavili sa korektorom i završili sa konturisanjem. Ovaj put počinjete potpuno drugačije, odnosno nanošenjem krem bronzera na mesta na kojima želite da izgledate preplanulo: ispod jagodica, na konturi brade i na mostu nosa.

#3. Nastavljate tako što nanosite korektor na visoke tačke lica (čelo, brada, područje ispod očiju), ali i na tačke koje želite da posvetlite ili prekrijete. Zatim, uz pomoć mekane četkice, dobro izblendajte dva proizvoda dok ne budete mogli da ih razlikujete na svojoj koži. Ako želite da dodate malo sjaja, ovde ćete naneti malo hajlajtera na jagodice – pre nanošenja pudera, tako da izgleda prirodnije.

#4. Poslednji korak ovog procesa uključuje puder, koji mora biti minimalan. Zato Meri Filips nanosi malu količinu na dlan, tako da ima apsolutnu kontrolu nad proizvodom koji će naneti na kožu. Četkicom pravi veoma dobre pokrete blendanja, šireći je u pravcu nagore po licu, sve dok rezultat ne izgleda potpuno ujednačeno i prirodno – odnosno sve dok ne možete ništa da razlikujete.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group