Ombre usne na tri načina

Postoji mnogo tehnika i trikova za šminkanje usana.

Posebna tehnika za šminkanje usana, koja se „preko noći“ proslavila je - ombre tehnika. Ombre na francuskom znači senčiti i rasprostranjena je u svetu lepote i mode. Danas ćemo vam objasniti kako da na tri načina stvorite ombre efekat na usnama.

Pre šminkanja usana, da bi vam ruž dobro stajao, morate imati negovane i nežne usne. Za to će vam biti potreban piling. Pomešajte malo šećera, cimeta i kašičicu maslinovog ulja i smesu nanesite na usne. Sačekajte dva do tri minuta, pa ih isperite mlakom vodom. Maslinovo ulje će dati nežnost usnama, šećer će ukloniti suvu kožu, a cimet će uraditi usvoj deo posla - učiniti ih malo većim. Posle pilinga nanesite balzam za usne ili bilo koju hranljivu kremu.

Nakon nege, ide šminkanje:

1. Olovke za usne

Uzmite svetliju boju olovke i nanesite je na cele usne, a zatim tamnijom obojite spoljne ivice usana ili potamnite centar usana. Zatim opet uzmite svetliju olovku kako biste izmešali boje i kako bi vidljiva ivica između boja nestala. Prstom ili četkicom za usne utapkajte boju, a za dodatni sjaj stavite sjaj za usne, ali budite pažljive sa stavljanjem da vam se boje ne bi skroz pomešale, a ombre efekat izgubio.

2.Ruževi

Kao i u prvom postupku, svetliji ruž namažite kao bazu, preko celih usana, a ombre efekat napravite tamnijim ružem i četkicom za usne. Ako nemate četkicu za usne ili niste toliko spretni sa njom, nanesite i razmažite boje prstima.

3. Ruž i olovka za usne

Ovo je  možda najlakši način za pravljenje ombre efekta. Ruž nanesite preko celih usana, a ombre napravite koristeći tamniju olovku za usne. Zatim četkicom ili prstima razmažite boju i izjednačite prelaz između boja. Na kraju stavite sjaj.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group