Transparentna maskara: 3 načina da je koristite u svojoj beauty rutini

Prozirna maskara je jedan od naših omiljenih proizvoda i sada je sve češće možemo videti na snimcima na Tik Tok-u i Instagramu.

Glavni razlog koji je čini posebnom u našim očima je njen multitasking karakter. Smatramo je jednom od najsvestranijih proizvoda za šminkanje koje možete imati u svom kompletu, posebno ako ne nanosite šminku svaki dan ili volite prirodniji izgled bez šminke.

Kako je možete koristiti u šminkanju?

Na obrvama

Bez potrebe da sedite beskrajne sate ispred ogledala ili da imate posebne veštine, providna maskara/providni gel za obrve održava obrve na mestu. Transparentna maskara savršeno ukroti i oblikuje njihov prirodni oblik, ostavljajući divan sjaj. Idealan proizvod ako želite da postignete uglađeniji izgled obrva, koji podseća na laminaciju. Možete je koristiti direktno na obrve ili je naneti preko drugih proizvoda, poput olovke, ako želite da dodate boju, popunivši praznine.

Na trepavicama

Jedan od trikova šminkera za još uvijenije trepavice je da prvo nanesete „normalnu“ (klasičnu, crnu) maskaru, a providnu u samom korenu trepavica. Na taj način postižete potpuniji efekat, pojačavajući prirodnu zakrivljenost trepavica. Naravno, za prirodniji izgled šminke možete koristiti samo providnu maskaru na trepavicama (umesto klasične).

Sprečite naelektrisanost kose

Providna maskara i u ovom slučaju može da napravi svoje „čudo“. Ukoliko zavežete rep i pojave se sitne dlačice koje se elektrišu pređite preko dlake maskarom, a zatim prstima nanesite gel na mesta koja želite. Ovo je najbrži način da ukrotite neposlušnu kosu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group