Stvari koje vam verovatno nisu potrebne u torbi za šminkanje

Slično kao i vaša torba, kozmetička torbica za šminku se lako napuni nasumično odabranim proizvodima i izgleda kao da će popucati po šavovima.

Postoji čitav niz stvari koje vam nisu potrebne u torbi za šminkanje, a koje ćete verovatno nositi sa sobom, iz dana u dan. Naravno, zabavno je osećati se kao Meri Popins, sa torbom za šminku punom svega, ali nošenje kozmetičkih proizvoda koje ne koristite redovno nema smisla, posebno ako ste često van kuće.

Naravno da vam ne preporučujemo da se u suštini rešite svih svojih kozmetičkih proizvoda samo da biste prihvatili čistiju, minimalističku estetiku, već da uključite samo stvari koje volite, bez kojih ne možete i odaberete kvalitet nad kvantitetom!

Izdvojili smo nekoliko stvari koje možete odbaciti ili premestiti u svoju fioku sa šminkom kod kuće.

1. Ruž za usne u neobičnoj boji

Žene često kupuju ruževe u neobičnim bojama, kao što je tamnoljubičasta, a onda ih ne koriste: nema odgovarajuće prilike ili jedonstavno boja ruža ne pristaje njihovom tenu. Ovaj ruž čini usne neprirodnim, tako da je malo verovatno da bude koristan. Ruževi u jarkim bojama, na primer u plavoj, zelenoj, ili bilo kojoj neon boji ne bi trebalo da se nađu u vašem neseseru ove zime.

2. Ljubičasta, neon i roze maskara

Retko ćete danas sresti ženu koja koristi maskaru u ovim bojama. Ne kupujte maskare koje nećete koristiti. Ne bacajte novac na nepotrebne boje, već bolje kupite klasičnu crnu maskaru, koja je svakako korisna.

3. Lak za nokte sa velikim šljokicama

Sve lakove u kojima postoje male čestice šljokica vrlo je teško ukloniti sa noktiju. Ponekad svaku sjajnu česticu moramo oljuštiti nekim oštrim predmetom što je veoma loše za nokte. Uprkos činjenici da ovi lakovi pomažu u stvaranju neobičnog manikira, oslobodite se ovih lakova i napravite prostor za korisne stvari.

4. Oštećene četkice za šminku

Da, uz njihovu pomoć i dalje može biti primenjena šminka, ali zar nije vreme da ih već bacite? Nemojte štedeti na aplikatorima i četkicama, jer oni igraju važnu ulogu u stvaranju lepog makeup izgleda. Ako su vaše četkice izgubile oblik ili su se “raščupale” bolje ih bacite i kupite nove.

5. Prošlogodišnja krema za sunčanje

Kremu za sunčanje, koju ste koristili u protekloj godini, trebalo bi da bacite čak i ako joj nije prošao rok trajanja. SPF čestice koje štite kožu od štetnih zraka sunca izgubile su svoju funkciju. Ako ste otvorili kremu za sunčanje, nema razloga da je čuvate do naredne sezone. Narednog leta to će biti samo krema koja hidrira, ali ne štiti kožu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group