Selfi šminka - 6 saveta koji će vam pomoći da uvek izgledate besprekorno na fotografijama

Ostvarite prirodan efekat poput onih vaših omiljenih Instagram filtera - bez filtera.

Bez sumnje, živimo u eri selfija, pri čemu se većina nas bar jednom transformisala u ambiciozne fotografe koji pokušavaju da svojim mobilnim telefonima uhvate što laskaviji snimak sebe. Ali šta je sa samom fotografijom i kakvu ulogu ima šminka za selfije?

Odgovor je da iako ne morate da imate intenzivnu šminku da biste napravili uspešan selfi (kao što ćete videti u nastavku, to je kontraindikovano), postoje neki mali saveti za šminkanje koje je dobro slediti. I da, možete postići veoma prirodan, gotovo spontan izgled, čak i ako nemate profesionalnu kameru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

# 1. Ujednačena (i potpuno hidrirana) baza je sve

Kada imamo suvu ili dehidriranu kožu, ona ima tendenciju da izgleda umornije i oštećenije, a favorizuje pojavu finih linija ili bora čak i tamo gde ih nije bilo. Zato morate da vodite računa o tome da ste jako dobro hidrirani, kako podloga koju ćete naneti ne bi „pukla“, jer će proizvod prodreti u bore i istaći ih. Izaberite laganiju podlogu, ili još bolje, laganu hidratantnu kremu. Takođe, dobro razradite korektor na svojoj koži četkom za puder ili kozmetičkim blenderom, tako da se pravilno pomeša i postane jedno sa puderom. 

# 2. Kupujte proizvode za šminkanje koji "imitiraju" Instagram filtere

Nove formule proizvoda na tržištu ispunjavaju zahteve koje svi imamo da bi naše lice izgledalo besprekorno čak i pod najtežim uslovima osvetljenja – pošto mi nismo fotografi. Mikromolekuli nove generacije koji reflektuju i meko raspršuju svetlost na koži, završni sloj koji oponaša efekat zamućenja Instagrama, ali i kompozicije koje se bore protiv efekta flešbeka sada su deo naše stvarnosti - na sreću. Po nama, najveći izum su prajmeri ​​za izglađivanje, koji se bore protiv sjaja i „ispunjavaju“ pore, linije, bore i druge tragove-udubljenja na koži, baš kao što bi to uradio vaš omiljeni IG filter.

# 3. Što prirodnije, to bolje

Izbegavajte tešku, intenzivnu šminku sa puno proizvoda i smelim bojama. Naravno da vam pristaju, samo možda neće dobro izgledati na neprofesionalnoj fotografiji.

# 4. Vodite računa o svom sjaju

Savršeno je prirodno da blic, na noćnom snimku, izazove čudan sjaj na određenim delovima kože. Jednako je normalno da zablistate nakon nekog vremena ako imate masnu kožu. Rešenje problema su s jedne strane prozirni puderi koji se bore protiv flešbek efekta i ne blistaju, a sa druge strane specijalni prajmeri ​​koji masnoj koži daju mat efekat, a šminku ne menjaju.

# 5. Sredite usne

Kao što intenzivna šminka ne izgleda laskavo na selfijima, tako je i sa ispucalim, dehidriranim usnama. Pobrinite se da ih redovno hidrirate, ali takođe radite nežne pilinge jednom nedeljno, kako biste uklonili mrtve ćelije.

# 6. Obrve + trepavice

Čupave obrve začešljane nagore, ali i guste trepavice, veoma laskaju i licu, dok oči čine intenzivnijim. Ne zaboravite da očešljate obrve pre fotografisanja, ali i da nanesete najmanje dva sloja vaše omiljene maskare.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group