Beauty - Make up

Saveti za šminkanje posle 50-e

S godinama naša koža počinje da gubi na elastičnosti, postaje grublja i sve zahtevnija.

Problemi sa kojima se suočila svaka žena nakon pedesete godine uključuju još i izrazitu suvoću, pojavu staračkih pega te neujednačen ten. Sve to dodatno komplikuje svakodnevnicu, ali ne brinite – sve dok je šminke biće i načina da se svemu ovome stane na put!

Sigurni smo da svaka od vas već ima neku svoju anti-age rutinu koju sprovodi iz dana u dana, ali postoje li neki saveti stručnjaka koji mogu uskočiti u celu priču i “spasiti stvar”? O da, ne samo da postoje, nego smo spremni i da ih danas podelimo sa vama!

Moisturizer mora biti prioritet

Nesrećno preveden kao “vlažna podloga”, ovaj preparat je apsolutni početak svih početaka kada je šminkanje u pitanju. Čak i onda kada vam se ne čini da je vaša koža previše suva, uvek imajte na umu da posle menopauze naša koža proizvodi sve manje sebuma. Podloga će prvenstveno dati zdraviji izgled vašem licu, a istovremeno i popuniti fine linije i bore koje će samim tim postati i manje vidljive.

Prajmer se i posle 50-e visoko kotira

Iako mu je glavna uloga da reflektuje svetlost, kada je nešto zrelija koža u pitanju prajmer može da posluži i kao barijera napadnoj šminki. Danas je dostupno toliko prajmera koji osim prikrivanja nesavršenosti lica istovremeno ispoljavaju i hidratantni efekat, što je svakako još jedan od benefita.

Eksperimentišite sa kremastim podlogama

Cilj je jasan – nanošenje kremaste podloge znači izbegavanje pudera. Izbegavanje pudera dalje znači automatski manje vidljivih bora (koje puderi u prahu posebno obožavaju!) Kao i u slučaju prajmera, i ove podloge u sebi sadrže sastojke koji će se pozabaviti i hidratacijom vaše kože a ne samo njenom lepotom.

Tamnije nijanse su sasvim ok

Uvek su nam govorili da biramo podlogu ili korektor koji izgleda isto kao i naša koža. Ovo pravilo je sasvim ok, ali u zrelijim godinama dozvoljeno je isprobati i nešto tamnije nijanse, prvenstveno zato što će to dati instant-sjaj i toplinu licu. Uz pravi izbor rumenila (i ovde se radije odlučite za ona kremasta), ovo zaista može biti pun pogodak i transformisati celokupan izgled u sekundi.

Istaknite oči i uokvirite usne

Poenta je zapravo zategnuti čitav predeo oko očiju, ne iscrtavati debele, dramatične linije, već se radije opredeliti ili za gornju ili za donju liniju trepavica. Izbegnite jake boje, poput crne i tamno braon, radije birajte mat čokoladnu nijansu koja je savršena za stvaranje minimalnog svakodnevnog izgleda. Kada su usne u pitanju, hidratantna olovka je apsolutni must-have koji morate naneti pre samog ruža.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group