Saveti profesionalnog šminkera koji će vam pomoći da izbegnete najveće makeup greške

S obzirom da je novih trendova u šminkanju sve više, nije čudno ni što se novi trikovi i saveti javljaju svakodnevno.

Kristin Džonson, šminkerka iz Čikaga, otkriva koje greške žene najčešće prave i savetuje kako mogu da se isprave. Bilo da je u pitanju nanošenje bronzera, iscrtavanje obrva, ili odabir četkica, ne morate da brinete - mi ćemo vam pomoći! Pogledajte koje su najveće greške u šminkanju koje možda i vi pravite.

1. greška: Koristite bronzer toplih tonova za izvlačenje kontura

Kada se radi o bronzeru, možda mislite da je ključ u tom zlatastom sjaju, ali upravo je to ono što izgleda neprirodno. Senke, čak i one na licu, zapravo su hladnih tonova. Džonson tvrdi da je ključ u tome da koristite mat bronzer u hladnijim nijansama kako biste postigli definiciju koja je uverljivija.

2. greška: Nanosite podlogu ravnom četkom

Obično se za tu namenu prodaju pljosnate četke, ali upotreba ovakve četkice stvara tragove u vašoj podlozi. Umesto toga koristite veliku, punu četku sa duplim vlaknima, i kružnim pokretima utapkajte podlogu na lice.

3. greška: Senčite koristeći istu četkicu kojom ste naneli senku

Senčenje je ključno za besprekoran „smokey eye“, ali ako senčite prljavom četkicom neće vam se dopasti rezultat. Svrha senčenja je da postigne efekat postepenog tamnjenja sa nežnim seksi ivicama, a korišćenje te iste četkice dodaće boju na mestima na kojima je ne želite. Džonson preporučuje da uzmete čistu pufnastu četkicu i da senčite koristeći pokrete kao da brišete šoferšajbnu. Zatim ubacite nekoliko kružnih pokreta kako biste ublažili sve oštre ivice.

4. greška: Bojite obrve tako da se slažu sa bojom vaše kose

Izgledaćete kao lutka. Prirodno su vaše obrve potpuno druge nijanse nego vaša kosa, i to su dve tri nijanse svetlije ili tamnije. Primenite sledeće pravilo kada birate nijansu olovke za obrve: ako imate svetlu kosu odaberite dve ili tri nijanse tamniju boju, a ako imate tamnu kosu za vas su par nijansi svetlije olovke.

5. greška: Nanosite maskaru u jednom potezu

Kada se radi o trepavicama, potrudite se. Džonson tvrdi da je najveća greška koju klijenti prave ta što nanose sloj maskare u jednom potezu ka gore, što trepavice ne produžava niti im daje na volumenu. Ona preporučuje dva ili tri sloja i tom prilikom koristite poteze napred-nazad od baze trepavica ka samom vrhu dok ih izvlačite.

6. greška: Nanosite puder u kamenu da biste pričvrstili šminku

Ovo čini da vaša koža izgleda suvo, neprirodno, i brašnasto, a uz to i zapušuje vaše pore. Iako je ovo tradicionalan način da vaša šminka traje, probajte jedan novitet: sprej za pričvršćivanje. On kontroliše sijanje kože upijajući suvišnu mast a vaša šminka ostaje na svom mestu.

7. greška: Koristite beli ajlajner da biste povećali oči

Pre nekoliko godina beli ajlajner bio je hit u šminkanju jer je navodno uvećavao oči tako što je vizuelno produžavao vaše beonjače. Ovo je out i neprirodno izgleda. Brendovi sada prave pastelne olovke u bojama breskve koje izgledaju prirodnije i čine vaše oči svežijim.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group