Pravila koja svaka devojka treba da zna o nanošenju ruža na usne

Ruževi su sastavni deo života svake žene.

Oni čine da naše lice zablista čineći usta izražajnijim i prefinjenim, ali koliko puta smo videli da žene pogrešno koriste ruževe? Od izbora nijanse do pogrešnog nanošenja, čak i malo odstupanje od ispravnog metoda preokreće ceo efekat.

Bilo da ste na sastanku ili u opuštenom izlasku, u kupovini ili jednostavnom poslovnom sastanku, ruž je neophodan za svaku priliku, a ova osnovna pravila mora da zna svaka žena koja ikada koristi ruž.

1. Prvo ništa ne izgleda gore nego kada nosite karmin na ispucalim usnama. Morate da se trudite da vaše usne budu mekane i dobro negovane. Koristite balsam za usne redovno, jer pomaže da zadržite usne hidriranim, a takođe pre nanošenja balzama nije na odmet uraditi piling usana.

2. Ako se opredelite za jaku šminku na očima, odlučite se za nude karmin. Ako nosite karmin u jarkoj boji, onda birajte šminku u neutralnim nijansama za ostatak lica.

3. Tokom dana izbegavajte karmine koji imaju puno sjaja. Možete se odlučiti za ruževe koje imaju kremasti finiš ili mat efekat.


4. Izbor prave boje karmina je vrlo važna stvar, a ovo se određuje na osnovu tena. To ne znači da crveni ruž ne možete nositi ako imate taman ili svetliji ten. Važno je odabrati pravu nijansu crvene ili ružičaste.  

5. Koristite prajmer. Ovo je jedno od osnovnih pravila pre primene karmina. Koristite prajmer pre nanošenja karmina, jer daje bolji kontrast i ruž traje dosta duže.

6. Olovka za usne igra ključnu ulogu pre nanošenja karmina. Uvek se odlučite za olovku koja je slična nijnasi karmina koji koristite. Prvo iscrtajte konture usana olovkom, a onda pređite na nanošenje karmina.

7. Da biste dobilii najbolje rezultate, počnite da primenjujete karmin od sredine usana, a zatim prema ivicama usana, četkicom. Primena ruža četkicom ostavlja manje prostora za greške i ruž ćete ravnomerno naneti.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group