Podizanje očiju uz pomoć šminke? Da, ipak je moguće!

Sa ovim makeup trikom možemo da uradimo podizanje očiju bez bilo kakve kozmetičke operacije.

Činjenica je da nemamo svi po prirodi oči u obliku badema. Barem je tako bilo sve dok Mario Dedivanović, poznat i kao Mario Makeup, nije otkrio svoj neverovatan trik za podizanje očiju za nekoliko sekundi.

Konkretno, stručnjak, koji je desna ruka Kim Kardašijan, postavio je video na TikTok nalogu i tako nam dao savete uz pomoć kojih možemo da kreiramo savršene „foxy“ oči, bez obzira na naš prirodni oblik.

 

@makeupbymario How I lift the eyes with liner & lashes! #makeupbymario #makeuptutorial #eyeliner #eyelift ♬ Filtered Light - Nik Ammar / Mike Reed

Ajlajner i veštačke trepavice su dva osnovna alata koja će nam trebati.

Tajna leži u postavljanju lažnih trepavica. Obično lažne trepavice lepimo uz koren naših prirodnih kako bismo dobili efekat volumena, ali ovde šminker koristi drugačiji metod.

Prvo, koristeći olovku makeup umetnik je obojio „vodenu liniju“ oka crnim krejonom i izvukao linije od centra kapka do spoljašnjeg ugla oka. Ovo stvara osnovu njegovog ajlajnera. Zatim nanosi lažne trepavice. Počinje lepljenjem na koren trepavica od unutrašnjeg ugla oka, do sredine kapka. Zatim dolazi trik: umesto da proširi trepavice na spoljašnji ugao oka, Mario će lagano podići traku kako bi je postavio nekoliko milimetara iznad korena trepavica i pričvrstio je direktno za kapak.

„Trepavice morate da zalepite za kožu kapka i uverite se da postoji mali razmak između prirodne i lažne trepavice. To je ono što će stvoriti iluziju foxy očiju“, objašnjava poznati šminker.

Konačno, da bi popunio ovaj prostor, Mario nanosi crni ajlajner koji omogućava sakrivanje ovog prostora između trepavica. Rezultat? Oči Bele Hadid, a da ne morate da prolazite kroz ruke plastičnog hirurga.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group