Beauty - Make up

Kako koristiti ajlajner?

Kakav ajlajner vi koristite…?

Da li znate da postoje različite vrste ajlajnera za oči, dostupnih na našem tržištu? Mnogi od nas, ljubitelja šminke znaju sve o tome, ali ovaj vodič je namenjen za početnike. Podelićemo ih u 4 osnovna tipa ajlajnera:

OLOVKA

Ovo je najosnovniji ajlajner i veliki hit u bilo kojoj kolekciji šminke. Najlakši je za nanošenje, a takođe se može lako ispraviti. Uvek koristite olovku na donjem delu oka. Ajlajner u olovci se lako skida i može se preneti na kapak, tako da morate pronaći koji vam najbolje odgovara. Ima mnogo pokušaja i grešaka kada je u pitanju pronalaženje dobrih ajlajnera u olovci. Najbolji je onaj koji klizi preko vašeg oka sa lakoćom i ne skida se veći deo dana.

TEČNI AJLAJNER

Tečni alajner je popularan za stvaranje "cat eye" efekta ili samo zaista precizno uokvirenih očiju. On je dugotrajan i neće izbledeti ili se razmazati. Tečni ajlajner nije najbolji izbor za početnike, jer zahteva mirnu ruku i može biti težak za nanošenje. Takođe ako napravite grešku, teži je za popravljanje. Budite strpljivi i vežbajte sa olovkom prvo. Kada diplomirate nanošenje ajlajnera olovkom, možete preći na tečni. Samo vežbajte i bićete sve bolji i bolji.

AJLAJNER U GELU

Ajlajner u gelu je kao tečni, ali manje popularan. Sa gel ajlajnerom možete kreirati intenzivniju liniju koja nije tako oštra kao kod tečnog ajlajnera. Možete čak da ga umrljate kako bi kreirali mekši izgled. Fleksibilniji je za rad, i lakši za nanošenje. Ajlajner u gelu se pakuje u male kutije i možete ga nanositi četkicom za šminkanje.

SENKA ZA OČI

Ovo nije zapravo ajlajner, ali u slučaju krajnje nužde, možete koristiti senku u tu svrhu. Senka nema veliku izdržljivost, tako da nije idealna za celodnevno nošenje. Ali izgleda veoma mekano i prirodno na oku. Druga stvar koju možete učiniti jeste dopuniti svoj ajlajner senkom i učiniti liniju da izgleda mekše.

Izaberite svoju vrstu i pronađite idealan ajlajner za vaše oko. Vežbajte ruku i možete imati besprekoran "cat eye" efekat vrlo brzo.

N.O.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group