Optička iluzija: 5 načina da dobijete savršene trepavice bez maskare

Srećne su žene koje su vlasnice tamnih, dugih i bujnih trepavica, jer mogu lako preskočiti korak primene maskare.

Drugim ženama, ostaje da se oslone na šminku. Međutim, naše glavno oružje često se okreće protiv nas: primenjivanje maskare, skidanje maskare, pronalazak prave maskare.

Nisu za džabe napisane tone uputstva o tome kako da pravilno primenjujemo maskaru, a još manje o tome kako da je operemo. Srećom, mi znamo druge načine koji vam mogu pomoći da bez maskare imate trepavice iz sna.

Lažne trepavice

Prednosti: Lažne trepvice su odličan način da dodate pravi začin vašem makeup-u. Potrebno je samo da prikupite kolekciju svih vrsta opcija, različitih dužina, debljina, boja, od raznih materijala (od čipke ili perja). Uz pravilnu negu i skladištenje, možete ih koristiti i do pet puta. I skinućete ih lakše nego maskaru.  

Protiv: Kao i maskara, trepavice lažne može biti skupe i jeftine. Čak i da koristite drugu opciju, da ih spasite malo je verovatno da uspe, s obzirom na njihov vek trajanja. Da ovladate tehnikom lepljenja trepavica ne treba vam mnogo vremena, mada ujutru u žurbi lepljenje može potrajati duže. Sa veštačkim trepavicama možete izgledati neprirodno, posebno na dnevnom svetlu.

Rezultat: dobra opcija za izlaske, ali ne za svaki dan. Posebno ako volite prirodnu šminku ili radite u kancelariji sa strogim kodeksom oblačenja.

Nadogradnja trepavica

Prednosti: trepavice izgledaju prirodnije i zadržaćete ih duže. Nakon što provedete sat vremena tokom postupka nadogradnje, mesec dana možete da ne mislite o maskari. Pogodne su za žene sa osetljivim očima i kontaktnim sočivima. Specijalista će vam takođe pomoći da odaberete najpogodniji opcija za vas.

Protiv: Sa nadograđenim trepavicama ne možete trljati oči, morate vrlo pažljivo oprati i ukloniti šminku (posebno senke za oči), a nema spavanja sa licem u jastuku. U suprotnom, brzo ćete se rastati sa njima. Procedura zahteva ponavljanje i redovno ažuriranje.

Rezultat: Odličan izbor za neveste, da ne brinu o mrljama maskare dok plivaju u suzama radosnicama.

Farbanje trepavica

Prednosti: Bojenje trepavica se preporučuje ne samo devojkama sa plavim trepavicama, već i ženama sa tamnim trepavicama (često izblede zbog starosti ili izblede na suncu).

U postupku će morati da provedu manje vremena nego na poslovnom ručku, i novca, manje nego što ćete odvojiti za kvalitetnu maskaru. Potrebno je da posetite salon dva puta mesečno.

Protiv: Ovaj metod ne dodaje stvarnu dužinu, debljinu i obim kratkim i retkim trepavicama. Možda ćete morati da kombinujete i koristite maskaru. I, naravno, ne pokušavajte ovo kod kuće.

Rezultat: tehnika je idealna za vlasnice dugih plavih trepavica.

Sredstva za rast

Prednosti: Specijalni serumi, gelovi i ulja obećavaju značajan porast dužine, gustine i debljine trepavica. Pored prirodnih ulja (kokosa, badema), serumima su dodati proteini, vitamini, aktivni molekuli. Sredstva za rast trepavica treba da budu primenjena jednom ili dva puta dnevno.

Protiv: Nakon nanošenja seruma za rast trepavica treba da sačekate bar pola sata pre nego što nanesete noćnu ili dnevnu kremu, tako da krema ne prekrije slučajno trepavice. Rezultat je vidljiv tek nakon 3-4 meseca, ali efekat prestaje čim prestanete da koristite proizvode.

Rezultat: pristupačna opcija, ali bez "wow" efekta.

Fokus na usnama

Prednosti: Ako ste protivnik bilo kakve intervencije u izgledu, ali obožavate svetliji karmin, koristite ove prednosti. Makeup artisti insistiraju da su crvene i koralne usne odličan izbor da sve oči budu usmerene na donjoj trećini lica i "nered" u gornjem delu niko neće primetiti.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group