Oči sirene & oči srne: Tik Tok makeup trendovi koji će "promeniti" vaše oči

Tik Tok devojke i dečaci ne idu na odmor ili bolje rečeno, svaki dan, sat i minut potpuno nove trendove svih vrsta objavljuju na popularnoj platformi.

Neke se jednostavno pretvaramo da ne vidimo, neke smatramo jednostavno opasnim (pogledajte konturisanje kremom za sunčanje) neke, konačno, ne možemo da ignorišemo (posebno kada je naša šminka u pitanju). Oči sirene i oči srne jasno pripadaju ovoj poslednjoj kategoriji.

Oči sirene, kao što se može zaključiti iz njihovog imena, su grčkog „porekla“. Njihovo ime potiče od sirene, morskog ženskog božanstva grčke mitologije koja su bila prikazana sa ljudskom ženskom glavom i telom ptice grabljivice. Prema legendi, Sirene su svojom zavodljivom pesmom privukle mornare brodova koji su im se približili, a zatim izazvali njihovo uništenje. Donekle shodno tome, šminka očiju se "prevodi" u nepretenciozno zavodljivu.

Oči izgledaju seksi i dobijaju podignuti efekat "mačkast" izgled, povlačenjem ajlajnera duž unutrašnjih i spoljašnjih uglova očiju. Već smo videli da je ovaj trend usvojilo nekoliko poznatih ličnosti na svojim zvaničnim nastupima kao što su Zendaja, Bela Hadid, Megan Foks itd.

Na Tik Toku, iako postoje desetine video tutorijala, šminkerka Daniele Markan do sada je okupila preko 8 milion pregleda i bezbroj komentara. U video snimku Daniele nam pokazuje kako "transformiše" svoj izgled, koristeći crni ajlajner da bi kreirala ovakav izgled očiju. Pritisnite play na video snimku ispod:

Siren Eyes

I pre nego što smo u potpunosti isprobali Siren Eyes, na Tik Toku je krenuo još jedan trend šminkanja, koji se bori za još više pregleda. Dozvolite da vam predstavimo Doe Eyes.

Glavna razlika između ova dva trenda je u konačnom efektu koji žena želi da postigne u svom izgledu i šminki uopšte. U Siren Eyes, vaše oči izgledaju „mačkasto“ i seksi, dok u Doe Eyes, upravo suprotno, oči postaju krupnije i dobija se Bambi pogled. Praktično, u prvom slučaju, oči dobijaju bademasti efekat, dok u drugom izgledaju zaobljenije.

Jedna od tačaka koje čine razliku je da kod Doe Eyes nanesete malu količinu hajlajtera u unutrašnji ugao očiju, dok se uz pomoć maskare stvara efekat krupnijih očiju.

I da bi u praksi razumeli sve razlike između ova dva trenda, šminkerka, Hejli Bui, napravila je savršen video sa oba trenda! Pritisnite play i isprobajte koji vam više odgovara!

 

@hayleybuix Doe vs siren eyes #makeuptransformation #sireneyes #doeeyes #eyelinerhack ♬ original sound - Carly

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group