Beauty - Make up

Obrve iz pakla: 5 najčešćih grešaka pri iscrtavanju obrva

Stvar je jasna ko dan – obrve su verovatno najosetljiviji deo lica koji ujedno zahteva da mu, tokom šminkanja, posvetimo i najviše pažnje.

Ali više pažnje ne znači uvek i više čupanja, iscrtavanja ili eksperimentisanja sa oblicima koji jednostavno ne pristaju vašem obliku lica.

Obrve služe da našem licu daju formu i što elegantniji izraz, ali da istovremeno zadrže i efekat prirodnosti. Zbog toga je uvek najbolje videti čime raspolažemo, odnosno čime nas je majka Priroda uopšte i obdarila. Da li se radi o gustim i bujnim obrvama koje možemo tek malo obuzdati da bismo izgledale tip-top, ili se radi o ne baš tako reprezentativnoj skupini dlačica sa kojima ćemo već u startu imati mnogo muke.

Bilo kako bilo ovo su najčešće greške koje pravimo pri uređenju obrva. Dobro ih razmotrite i vidite da li ste i vi krivi za neki od ovih 5 “grehova”:

Previše iščupane obrve

Ne zanima nas simetričnost ni lepota vašeg lica. Otvoreno vam kažemo: prestanite da čupate obrve kao da vam život zavisi od toga! Ne samo da ćete dobiti ekspresiju lica koja odiše očajem (ili je unezverenost ipak bolji izraz, hm) već ćete sebi napraviti samo više posla čekajući da ponovo narastu. Na svu sreću – obrve rastu. Inače bismo svi išli unaokolo izgledajući kao junakinje nekad popularne serije Beverli Hils. Najbrži način popravljanja previše počupanih obrva je upotreba pomade za obrve koja upravo i služi popunjavanju šupljina, a istovremeno oponaša prirodan izgled same dlake.

Obrnuti “nike” znak

Znate već na šta mislimo, obrve koje daju možda i najčudniji izraz svakom licu jer je prosto nemoguće definisati ih. Za njih ne možemo reći da su previše počupane a opet, ne deluju ni tako neuredno. Međutim, sam oblik zaista javlja konfuziju pa se pitamo – šta vlasnica ovakvih obrva zapravo želi da postigne? Na momente izgleda kao da “kukice” koje se nalaze u visini nosa zapravo taj isti nos drže da ne padne. Ili tako nešto. Bilo kako bilo, izbegavajte ovo.

Tužne obrve

Jednostavno rečeno ovo su obrve koje imaju tako elegantan pad da prosto izazivaju tugu. Ali u posmatraču. Osim ukoliko ne želite da postignete efekat paćenice, jer izgleda da je ovakav oblik najbolji baš za žene koje vole da izigravaju žrtve. Ipak, trebalo bi ih podsetiti da je gravitacija kučka i da zahvaljujući njoj sve, pa i naše lice, vremenom ide “nadole”. Užasna činjenica koju nema potrebe dodatno naglašavati, zar ne?

Zašiljene obrve

Takozvani trend čoko-bananica. Znate sve one facebook fore i fazone sa obrvama koje su “punačke” i bujne na početku, ali kako se linija spušta niz koren oka one postaju sve tanje i tanje. Dok na kraju jednostavno ne iščeznu. Koliko god ovo izgledalo simpatično na nekim licima, naš prijateljski savet je da ovaj oblik izbegavate u širokom luku jer em zahteva puno posla, a efekat koji ostavlja često može da bude sasvim opozitan prvobitnoj nameri.

Obrve koje pozivaju “na fajt”

Hajd' ovaj prethodni stil sređivanja i ima nekog smisla – obrve kreću deblje a onda postaju sve tanje i tanje pa i dobijamo nekakvu simetričnost. Ali šta se, pobogu dobija suprotnim smerom – obrvama koje načinite tako da ne samo da imaju “kukicu” na početku nosa već se u tom predelu čela dešava prava drama usled koje lice konstantno ima ljutit izraz. Izuzetno popularan trend kod srednjoškolki ali i nešto starijih gospođica. Zašto? E to već ne bismo znali, ali apelujemo da se nešto učini povodom toga. Unapred hvala.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group