Novi beauty trend iz Koreje: ravne obrve

Zaboravite sve što znate o pravilnim obrvama…

Široke, tamne obrve, blagi luk, ovo je dugotrajni trend. Na kraju, sa sigurnošću možemo proglasiti "game over" i početak nove ere - ere direktnih - ravnih obrva.

Domovina BB-kreme i kozmetičkih pakovanja predstavlja novi trend - sjajne i savršeno ravne obrve, popularne u azijskoj kulturi iz tri razloga. Prvi - potreba. U Koreji ravne obrve su karakteristične zbog prirodnog rasta ravne kose, zbog čega one formiraju luk teže nego kod predstavnika drugih nacionalnosti. Drugi razlog - obrve bez luka, stvaraju sliku svojstvenu istočnom mentalitetu, za razliku od evropskih i američkih dama. Ovo je uprkos činjenici direktan oblik češći kod muškaraca. Treći razlog leži u činjenici da su se mnogi od nas sa ovakvim obrvama upoznali u ranoj mladosti i takođe sa pincetom. Prave obrve su nenametljiv dokaz mladosti, za razliku od svojih drugih atributa, a žene žele da budu večno mlade bez obzira kojoj naciji pripadaju.

Nedavno je šminker i umetnički direktor brenda Giorgio Armani, Linda Kantelo prikazala na licima modela make-up u stilu "Smoky niud" povodom 40. godišnjice brenda Giorgio Armani. Prilikom predstavljanja kolekcije Cruise 2016, brenda Dior primetili smo da su modeli imali prilično popunjene obrve, bez ikakvog luka. I na kraju, ko ne veruje u teoriju o trendovima, pogledajte neke poznate ličnosti. Zapamtite: Džeiska Alba, Kjara Najtli, Ema Vatson, Kendal Džener i Megan Foks. One se nalaze na listi vlasnika najboljih obrva.

Pre nego što odlučite da radikalno promenite oblik obrva, razmislite još jednom, jer ravne obrve mogu teško izgledati. Devojke koje imaju usko, delikatno lice ili devojke sa izduženim ovalnim licem neka isprobaju ovaj trend pre nego konačno promene izgled svojih obrva. Međutim, ako pogledate holivudske zvezde, ova pravila možete ignorisati.

Kako izabrati boju:

U tom slučaju, zlatni standard "obrve treba da bude ton svetlije od korena kose, plavuše - ton tamnije nego kosa" ne važe. Beauty blogeri iz Koreje insistiraju da obrve budu svetlije od korena kose 2-3 nijanse. Ali, ne zaboravite da je njihova prirodna boja kose – crna, tako da vlasnice platinastih lokni i dame koje imaju kosu boje pšenice ipak je bolje da zadrže obrve u “prljavo plavoj” ili "svetlo braon" boji.

Šta vam je potrebno:

- Brijač - za hrabre. Koreanci obriju sve nepotrebne dlačice, a zatim stvaraju novi oblik. Ako su vaše obrve po prirodi ravne i retke preskočite ovaj korak.

- Olovka. Korejski proizvođači preporučuju olovke kredaste teksture, koje su idealne za ovu vrstu obrva. Bolje je da odaberete format olovke sa zakošenim vrhom, što je vrlo zgodno za crtanje.

Kako napraviti ravne obrve:

1. Za početak uklonite suvišne dlačice oko obrva, koje narušavaju oblik.

2. Vreme je za brijač. Brijanje neželjenih dlačica. Ovo je brz i efikasan način da se dobije željeni oblik. Najbolje je da prvi put, skicirate oblik belom olovkom i uklonite sve izvan granica.

3. Bojenje se može obaviti samo senkom ili samo olovkom, ali korejsko iskustvo pokazuje mešovitu tehniku. Prvo, olovkom izvući potrebnu formu. Glavna stvar je da povučete pravu liniju dole od početka čela do vrha. Gornja ivica obrve mora da ima glatke obline.

4. Popunite obrve senkom.

5. Uzmite četku i češalj za obrve i očešljajte ih u smeru rasta dlačica. Tako ćete ukloniti obris olovke, ukloniti višak "boje" i krajnji rezultat će biti blaži.

6. Izbegavajte primenu markera ispod obrva. Ovo će stvoriti nagoveštaj savijanja, koji nam kod ovog trenda ne treba.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group