Beauty - Make up

Nova MAC kolekcija šminke – delo Harrisa Reeda

Inspirisana glam rockom 70 – tih godina prošlog veka, nastala je najnovija MAC kolekcija šminke.

Ona uključuje proizvode za isticanje lepote poput senki za oči, karmina i još mnogo toga specijalno dizajniranog da zagolica vašu maštu. Tražeći pomoć čuvenog dizajnera Harrisa Reeda, MAC kozmetika je lansirala svoju prvu kolekciju tzv – gender fluid (rodno neutralnih - nebinarnih) proizvoda.

Glam rock ikone kao što su David Bowie i Mick Jagger poslužile su kao inspiracija za nastanak ove specifične kolekcije predivnih nijansi. Harris je bio logičan izbor za saradnju a svoj rad opisuje kao "romantizam koji je postao nebinaran" – podrivajući ideju o rodnoj modi.

Reed i MAC su predstavili čitav niz proizvoda koji uključuju hrabre metalne nijanse i meke pastelne boje. Paleta senki sa 9 fantastičnih boja, kreće se od mat smeđe preko svetlucave teal pa sve do zlatnih tonova namenjenih za korišćenje na očima, usnama i licu. Kompaktni ruž za usne dolazi nam u tri predivne boje – boji šljive, breskve i korala. Olovka za oči je šlag na torti koji dodaje celoj priči zlatan pigment.

"Bilo mi je izuzetno važno stvaranje kolekcije koja se ljudima čini privlačnom a ne zastrašujućom" – tvrdi Reed i nastavlja "želeo sam da bude razumljiva svima: ženama, muškarcima i nebinarnim pojedincima, svima zapravo koji požele da bude deo njihovog života".

Zavirite u našu galeriju i otkrijte neodoljive nijanse nove MAC kolekcije.

Ž.J.

Izvor: Hypebae

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group