Niste se dovoljno naspavali? Otkrivamo trik koji će vam pomoći da izgledate sveže!

@PATRICKTA

Retko ko od nas spava dovoljno, a iako će redovni nedostatak sna uticati na zdravlje tek nakon nekog vremena, odmah će se pokazati na našem licu...

Na sreću, ovaj problem se lako može rešiti šminkom - a za to vam je potreban samo jedan proizvod, a to je bela olovka ili ajlajner. Kao što znate, svetle nijanse u šminki mogu „otvoriti“ izgled.

Pre nego što nastavite sa samom šminkom, vredi pripremiti kožu. Suva, dehidrirana koža oko očiju samo će naglasiti znake nedostatka sna, pa treba koristiti maske koje su formulisane sa tom svrhom. Naravno, ni one nisu u stanju da stvore magiju, ali mogu da neguju kožu tako da izgleda zategnuto i blistavo. Izaberite maske sa algama ili ekstraktima kofeina, koje savršeno ublažavaju otok i hidriraju. Nakon toga će vam u pomoć priskočiti korektor, a preporučujemo da ga ne koristite samostalno, već u kombinaciji sa tečnim rumenilom.  

Nakon što ste hidrirali kožu i naneli korektor, možete preći na samu šminku. Najlakši i najefikasniji način je upotreba belog ajlajnera. Prvo, treba da naglasiti sluzokožu donjeg kapka - to će učiniti tragove nedostatka sna još manje uočljivim. Zatim nanesite olovku na unutrašnji ugao oka i nežno premešajte preko gornjeg kapka. Takva jednostavna tehnika će vam odmah otvoriti oči i učiniti ih vizuelno većim. Ako vam to nije dovoljno, uzmite bele senke (mat ili svetlucave - nije važno) i nanesite ih na sredinu kapka. Možete dodati strelice - duple su bolje, one su u trendu ove sezone. Za „strelice“ možete koristiti iste bele olovke za oči.

@ARIANAGRANDE

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group