Beauty - Make up

Muzej šminke otvara svoja vrata u Njujorku

Makeup Museum otvoriće se u Njujorku u maju 2020. godine u oblasti Metpacking.

Posetioci će moći da nauče sve o šminkanju. Organizatori muzeja žele da obuhvate sve glavne događaje u istoriji šminkanja: svaka izložba će biti posvećena jednoj deceniji.

Na primer, izložba „Pink Jungle: Makeup u Americi 1950-ih“ govoriće o trendovima šminkanja tog vremena i ženama koje su industriju okrenule naglavačke: Merilin Monro, Odri Hepbern, Greta Garbo. Među eksponatima muzeja biće i kozmetika koju su glumice koristile. Izvršni direktor i suosnivač muzeja Dorin Bloh, govori o tome zašto će prva izložba biti posvećena pedesetim godinama. Kaže da se upravo u ovom periodu rodila industrija lepote kakvu poznajemo danas. Potom su se pojavili kultni brendovi Max Factor, Sally Hansen, Helena Rubinstein i Elizabeth Arden.

Pedesetih su se pojavili značajni trendovi u šminkanju: crvene usne i „mačje oči“. Muzej šminke važna je institucija kulturnog pejzaža Njujorka. Šminka ima istoriju od 10.000 godina koja počinje drevnim Egipćanima i ajlajnerima koje su koristile gejše u Japanu. Prvu izložbu pomogli su vlasnici brendova, kao i uticajni i poznati umetnici i šminkeri.

M.L.

foto:heroine.ru

 

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group