Mascara is over: Razlog zašto "trend bez maskare" osvaja sve više žena

Nema više maskare? Pogledajte kojim proizvodom ga zamenjuju ljubitelji trenda.

Da li ste ikada očekivali da će svet lepote ukinuti maskaru? Pa ipak, "trend bez maskare" je najnoviji makeup trend koji je, čini se, tu da ostane - zauvek.

Možda zvuči nečuveno da mnoge žene potpuno izostavljaju maskaru iz svog izgleda, ali ima ih. U svetu u kome sve vodi na ulepšavanje, ​​maskara je minimum šminke koju koriste žene koje vole minimalan pristup šminkanju. Ili je barem tako bilo donedavno, jer su zvezde poput Hejli Biber nekoliko puta pozirale bez maskare. I ne samo to, već nam u mnogim tutorijalima za šminkanje pokazuje sve proizvode koje koriste za kreiranje makeup-a, ostavljajući trepavice bez maskare.

Ne znamo da li cela estetika "clean girl" doprinosi ovoj novoj pomami, koja želi da pravilo manje je više preovlada u svim delovima našeg izgleda. Pristalice trenda, međutim, smatraju da nedostatak maskare stvara iluziju mlađeg izgleda, jer rezultat izgleda svežije. Takođe tvrde da previše maskare može da izazove grudvice u trepavicama, čineći da izgledaju „teške“. Istovremeno, ovaj veoma „ušminkani” efekat koji stvaraju jako „ofarbane“ trepavice može učiniti da izgledate umornije, čak i starije.

Nećemo stati na stranu ovog trenda jer svaka žena radi ono što joj odgovara da bi se osećala prijatno. Ono što ćemo vam, međutim, preporučiti je nanošenje specijalnog seruma za negu trepavica, bilo da koristite maskaru ili ne, kako bi bile jake i zdrave. Istovremeno, želimo da vam skrenemo pažnju na pravilno skidanje šminke, koje se mora obavljati svako veče pre spavanja (sve dok nosite maskaru), ali i nežnim kružnim pokretima, a ne na silu. koji mogu povrediti folikul dlačica.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group