Make up koji nikad ne izlazi iz mode: Mačkaste oči i crvene usne

Svi znamo da je svet makeup-a živahan, da se stalno menja i evoluira.

Međutim, postoje neke make up tehnike koje su izdržljive i uspele su da ostanu relevantne i popularne tokom godina. Mačkaste oči i jarko crvene usne su dva takva makeup izgleda koje su premašila "trendi" fazu i otplovila pravo u "klasične" teritorije.

Crvene usne

Crvene usne su pobednici na duge staze ... kao, Drevni Egipat. U stvari, jedan od prvih crvenih karmina na usnama datira iz vremena kraljice Kleopatre. Sada imamo mnogo brendova koji nude bezbroj nijansi crvenih karmina, a postoji priča da je kraljica Kleopatra morala da drobi bube i mrave da stvori crvenu nijansu usana. Dakle, to je ta posvećenost crvenim usnama.

Vekovima kasnije, crvene usne još uvek nisu izgubile status najpoželjnijih usana. Bez obzira na nijansu, ova boja ima posebno mesto u srcu svake devojke. Ima nešto neobjašnjivo u vezi brzog prevlačenja crvenim karminom na usnama koji transformiše izgled bukvalno u sekundi.

Mačkaste oči

Mačkaste oči možda ne mogu dobiti poene dugovečnosti, ali su bile u modi decenijama. Stare holivudske glumice poput Brižit Bardo i Odri Hepbern su poznate po mačkastom makeup-u, a u poslednjih nekoliko godina makeup cat eyes je doživo preporod, i to sa dobrim razlogom. Ovaj “krilati” izgled zaista ima magični uticaj na oči.

Ne samo da mačkaste oko daju šik izgled i najjednostavnijem make-upu već stvaraju i mladalački izgled. Mačkaste oči imaju moć da stvore svežiji izgled i “podignu” oči.

I što je najvažnije pravi oblik mačkastih očiju može čak stvoriti iluziju većih i svetlijih očiju.

Dolaze dani praznika, očekuje nas puno izalazaka i svečanosti, pa ukoliko niste sigurne kakav make-up da odaberete predlažemo da razmotrite mačkaste oči i crveni ruž.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group