Make up ideje za savršeni prirodni izgled

Jednostavni make up saveti za postizanje prirodnog i laganog izgleda...

Da li da stavite senku? Koju boju ruža da izaberete? Teška šminka nije prikladna za posao, ali, da li je dovoljno samo staviti maskaru? Ovo su pitanja koja uglavnom sve žene postavljaju sebi pre nego što krenu sa šminkanjem. Nije uvek lako odabrati pravu tehniku šminkanja za određene situacije ili ako ne volite baš da se šminkate.

Zato smo mi tu da vam pomognemo. Predstavljamo vam nekoliko jednostavnih, ali vrlo važnih pravila za šminkanje, koja će vam pomoći u postizanju popularnog "no make up" ili prirodnog izgleda.

Savršen ton kože

Da biste ujednačili ton kože koristite tečni puder, puder u kamenu i korektor. Potrebno je da zapamtite samo jedno pravilo: nemojte koristiti tamniju nijansu pudera od vašeg prirodnog tena. Takođe, korektor mora biti maksimum jednu nijansu svetliji od vašeg tona kože.

Guste obrve

Definišite obrve tako što ćete koristiti senku, olovku ili maskaru. Ne zaboravite da boja obrva mora biti ista ili slična boji kose - plavuše bi trebalo da koriste svetlo braon olovku za obrve, dok brinete imaju slobodu da koriste više tamnih i bogatih nijansi.

Fokusirajte se na oči

Istaknite oči sa svetlo braon ajlajnerom ili dodajte malo braon senke, samo u korenu trepavica. Zatim te linije ublažite koristeći četkicu. Nanesite neutralnu boju senke na kapke, a zatim na trepavice nanesite braon ili smeđu maskaru.

Delikatno rumenilo

Bež-roze rumenila su najpreporučljivija kada želite prirodan izgled, jer su neutralna. Velika, mekana četka je najbolja za nanošenje rumenila. Rumenilo nanosite na mesta koja su najistaknutija dok se smejete, a najviše je to vrh jagodica. Takođe ne preterujte sa količinom rumenila.

Svetle usne

Čak i kada se opredelite za prirodan izgled, nemojte zaboraviti na usne. Izaberite tople nijanse ruža ili sjaja i nanosite ih prstima, kako bi usne izgledale što prirodnije.

Make up za brinete

Dame sa tamnom kosom mogu koristiti crni ajlajner za prirodni make up izgled. Polu-transparentna boja trešnje će izgledati savršeno na vašim usnama.

Make up za plavuše i žene sa generalno svetlom kosom

Za vas su suptilne nijanse šminke, poput nežno roze ili boje breskve. Za usne se opredelite za roze ili sjaj sa šljokicama.

Make up za crvenokose

Crvenokose dame treba da izbegavaju svetlo plave i ljubičaste tonove, a prednost da daju zlatnim i pastenim tonovima. Za finiširanje prirodnog izgleda, koristite tople tonove ruža, ali i rumenila.

Savršeno "nude" šminkanje

Zlatno pravilo ove tehnike šminkanja jeste da u prvom planu treba da budu usne ili oči. Sa prirodnom, odnosno neutralnom šminkom, moći ćete da istaknete i oči i usne i da izgledate savršeno.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group