Korak posle korektora koji deluje kao makeup filter

Ukoliko ste pronašli pravu nijansu, formulu i teksturu korektora, sledeći izazov je naučiti korake da ga pravilno primenite ispod očiju.

Ali da li ste znali da sam korektor nije dovoljan da postignete željeni efekat u vašoj šminki? Koje korake pre i posle ne bi trebalo da preskačete ako želite glatku kožu ispod očiju bez linija?

Kao što smo već rekli, prvi korak za uspešnu i dugotrajnu šminku je dobra priprema kože. U ovom slučaju, u pitanju je pravilna i dubinska hidratacija kože oko i ispod očiju – pre šminkanja na redovnoj osnovi – odgovarajućim proizvodima (hidratantne kreme, serumi i gelovi) koji, između ostalog, ciljaju specifične probleme kao što su tamni krugovi, svetliji izgled, bore itd.

Odmah nakon pravilne nege kože počinje šminkanje. Bilo bi dobro sačekati nekoliko minuta dok krema za područje oko očiju ima vremena da se upije u kožu i zatim preći na nanošenje korektora.

Sledeći korak? Posle korektora nanesite transparentni puder, odnosno puder za fiksiranje šminke. Ali da li znate kako da pravilno koristite puder za fiksiranje, posebno ispod očiju? Pritisnite play na video snimku ispod!

@christendominique Wow I’m never doing my setting powder the same!! Thanks to @frenchtouchofmakeup for this hack!! #creaseproof #settingpowderhacks #makeuphack ♬ bad habit by steve lacy sped up - cellr

Dodatni savet: Pored dodatne izdržljivosti i stabilizacije korektora, puder za fiksiranje osvetljava područje ispod očiju, čineći da izgledate sveže i odmorno! 

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group