Beauty - Make up

Kako se našminkati na brzinu kada ste u žurbi

Jedan od najčešćih problema savremene žene – šminkanje na brzinu.

Bilo da vam je svojstveno da uvek negde žurite i kasnite, ili ste jednostavno malo kasnije ustali ovog jutra i nemate dovoljno vremena da šminkanje i doterivanje, a opet želite da izgledate lepo, ne paničite. Tu smo da vam pomognemo.

Osvrćući se na potrebu žena da lepo izgledaju i vrlo čest problem sa nedostatkom vremena donosimo vam danas nekoliko korisnih saveta zahvaljujući kojima ćete izgledati božanstvano za tren oka. Što je još bolje neće vam trebati skupa kozmetika kako biste postigli izvanredne rezultate.

Prvo i osnovno pravilo kog treba da se držite jeste intenzivna nega kože, kao i nega kose i noktiju. Ovo je pre svega važno kako bi vaša prirodna lepota mogla da vam omogući da uz malo truda i još manje šminke zaista izgledate prelepo. Ako je vaše lice negovano, male su šanse da ćete ujutro da se uplašite kada ugledate svoj odraz u ogledalu. Šminka je kreirana kako bi istakla lepotu, a ne skrivala istu.

Odaberite prirodan izgled.

Pri tom ne mislimo na apsolutno prirodan, već samo onaj koji ne podrazumeva "tešku" šminku u ranim jutarnjim satima. Nežna rumenila, svetliji tonovi pudera, ruževa i sjaj za usne, su savršena kombinacija. Ne zadržavajte se previše na kapcima. Nekoliko poteza maskarom će istaći lepotu vaših očiju, bez gušenja kompletnog izgleda. Balsami za usne takođe mogu biti izvrsna varijanta za brzinsko šminkanje, jer deluju prirodno a vašim usnama obezbeđuju negu i hidrataciju.

Ako ste skloni ka tome da imate tamne krugove ispod očiju, korektor u vrlo blagom obliku će vam dobro doći. Nakon toga vam je dovoljno vrlo malo pudera i rumenila kako biste istakli svoj prirodan lep izgled, pri tom skrivajući sitne nesavršenosti. Ovakav način šminkanja omogućava vašem licu da deluje sveže, bez nepotrebnih slojeva šminke koji sputavaju vašu lepotu.

Uvijač trepavica će vam svakako pomoći da otvorite svoje oči. Mislimo pri tom da savršeno uvijenim trepavicama treba zaista malo maskare da bi istakle vašu ženstvenost. Efekat maskare je zadivljujući, jer ona u velikoj meri pomaže da se definiše vaš pogled i istakne boja vaših očiju. Ukoliko ima potrebe za tim, dohvatite olovku za obrve i blagim pokretima ih iscrtajte, kako bi ram vašeg lica bio savršen.

Ž.J.

Izvor: Styleoholic

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group