Kako prepoznati kopije poznate šminke

Original ili kopija - saznajte kako da prepoznate razlike...

Nije tajna da se poznati brendovi šminke često kopiraju, ali, kupovinom takve šminke ne samo da možete naškoditi vašem zdravlju, već možete potrošiti mnogo novca za nešto što nije toliko vredno.

Da biste izbegli ovakve ili slične prevare, pokazaćemo vam razlike između kopija i originala poznatih komada šminke.

1. Kupujte samo kod proverenih prodavaca

Iako je ovaj savet logičan, verujte da je vredno spomenuti ga. Možda vas iznenadi, ali čak i velike radnje mogu prodavati kopije. Da biste izbegli to, ne oklevajte da proverite sajt prodavnice kako biste proverili listu dobavljača od kojih proizvodi stižu u određenu radnju.

Zatim, svi znamo da je dizajnerska kozmetika prilično skupa, ali neki prodavci znaju da je prodaju po nižoj ceni. Ipak, ekstremno veliki popusti mogu ukazivati na to da šminka nije original. Sa druge strane, ni visoka cena ne garantuje kvalitet, pa uvek potražite od asistenta sertifikat kvaliteta, ako vam se usprotivi - nemojte kupovati taj proizvod.

2. Obratite pažnju na pakovanje

Neke kopije su toliko loše, da biste ih prepoznali "iz aviona", ali postoje i one koje su verne originalu i koje se teško prepoznaju da su kopije. Jedan od načina da proverite da li kupujete original jeste da proverite na sajtu brenda kako izgleda pakovanje i da ga uporedite sa tim koji želite da kupite.

Čak i najmanja razlika u fontu slova, boji i veličini pakovanja, kao i u težini može da označava da je proizvod kopija. Ako je proizvod lagan kao pero, znajte da je u pitanju kopija.

3. Proverite bar-kod, serijski broj i informacije o firmi

Ako je u pitanju kopija, prva dva ili tri broja na bar-kodu se neće poklapati sa zemljom odakle je, ali ni sa pakovanjem. Pored toga, serijski broj uglavnom ne postoji. Pre nego što kupite nešto, proverite da li se serijski broj poklapa sa brojem na kutiji. Takođe, originali uvek imaju naznačene sastojke na pakovanju i imaju dosta informacija na različitim jezicima, dok kopije nemaju..

4. Proverite nijansu šminke

Kopije senki, rumenila, ruževa i pudera se uglavnom prave u nijansama koje se ne nalaze u originalnim pakovanjima. Da biste izbegli kupovinu kopije, posetite sajt brenda i informišite se detaljno o proizvodu koji želite da kupite.

5. Miris i konzistentnost

Originalna šminka ne bi trebalo da ima čudne supstance i neprikladan sjaj u njima, pogotovo kada je u pitanju mat šminka. Kremasti proizvodi ne treba da se razdvajaju i da sadrže nečistoće. Kopije ruževa uglavnom izgledaju manje privlačno i imaju neke nesavršenosti. Originalna maskara uvek ima lagani miris. Ako proizvod ima previše mirisa ili je on loš, onda se reč o kopiji. Takođe, četkica maskare koja je kopija nikada nije potpuno ista kao ona na originalu.

6. Četkice i sunđeri

Čak i ako pakovanje i sam proizvod izgledaju vrlo slično, verovatno ćete primetiti neke razlike kod sunđer a i četkica. Kopije dolaze u različitim bojama, oblicima, veličinama, dok kvalitet ne može biti baš zadovoljavajući.

7. Testirajte šminku pre kupovine

Obavezno isprobajte testere u radnjama i zapamtite: visoko kvalitetne senke i rumenila ne smeju da se skinu i rastvore tokom dana. Originalni ruž se uvek nanosi lagano i jednako, dok maskara ne treba da stvara grudvice.

Nadamo se da smo vam pomogli za sledeću kupovinu!

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group