Beauty - Make up

Kako ispraviti najčešće greške pri nanošenju sjaja za usne

Sjajevi za usne su ponovo “in”!

Koliko nas s jedne strane raduje činjenica da ćemo i ovog proleća biti u prilici da se poigramo sa milion različitih nijansi (koje, morate priznate, nikada ne manjkaju ovog grupi ruževa za usne) toliko nas, s druge strane, brinu sve one greške koje nam se tako lako potkradu kada je njihovo nanošenje u pitanju.

Zato smo rešili da se na vreme naoružamo savetima za njihovu brzinsku korekciju. Ako je to ikako moguće!

Izbegavajte nanošenje sjaja na suve usne

Ovo posebno važi ukoliko planirate da izaberete neku mat nijansu jer su one u osnovi takođe jako suve, pa ćete tako (umesto željenog efekta) samo dobiti pojavu sitnih listića na sve strane. No, dobra stvar je što i za ovaj problem postoji rešenje! Dovoljno će biti da na usne nanesete malo vazelina a da odmah zatim običnom četkicom za zube krenete u nežnu masažu. Na kraju prebrišite usne vlažnom maramicom kako biste odstranili sve mrtve ćelije i... pa to je to, sada ste slobodni naneti svoj omiljeni sjaj!

Uvežbajte iscrtavanje simetričnih linija

Ovo ne znači da odjednom trebate postati stručnjak za geometriju već znači da je sasvim dozvoljeno koristiti olovku za usne pre nanošenja sjaja. Žene se uglavnom odlučuju za sjajeve zbog njihovog lakog i brzog nanošenja, ali se upravo u tim njegovim osobinama i kriju najveće greške šminkanja – pa tako umesto nežnog i svedenog efekta koji želimo postići završimo sa prenapadnom bojom ili previše “napumpanim” usnama. Olovka će vam pomoći da dobro definišete oblast koju želite da istaknete u prvi plan, ne izbegavajte je.

Ne stiskajte usne previše nakon nanošenja sjaja

Ok, sve smo mi pomalo krive kada je ova stavka u pitanju. Iz nekog razloga, ovo je prva stvar koju svaka žena učini nakon šminkanja, a to bi, u slučaju sjaja, trebalo izbegavati. Posebno kada su tamnije nijanse u pitanju. Poenta priče je da je ovakvim formulacijama dovoljno nekih par sekundi da se osuše (zasebno donja i gornja usna) pa će konstantno “tapkanje” po njima samo naglasiti delove usana koji to nisu stigli da urade na vreme.

Nanošenje previše sjaja za usne

Još jedna od grešaka koja se uporno ponavlja. Ovo je donekle i opravdan strah žena da će ostati bez svoje omiljene boje nakon ispijanja kafe ili grickanja keksa. Ali, drage naše dame, upamtite već jednom - rešenje nije i ne može biti kilo sjaja! Najbolja opcija je dodati ga tek toliko da vidite da su sve oblasti usana pokrivene pristojnom količinom, a zatim upotrebiti prste za dodatno razmazivanje u svim pravcima.

I na kraju, ne zaboravimo da dodamo još i to da i pri uklanjanju sjaja trebate biti obazrive. Ovo prosto znači da nikada ne treba koristiti silovite pokrete i trljanje do iznemoglosti, jer ćete na taj način postići samo kontra-efekat. Radije stvari odradite elegantno i opet se poslužite starim dobrim vazelinom ili nekom blagom univerzalnom kremom. Nanesite neki od ovih proizvoda na usne i sačekajte da ih sjaj upije a nakon toga jednostavnim pokretom maramice rešite se problema.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group