Kako da vam šminka duže ostane na licu

Kako da vam šminka ostane duže na licu...

Verovatno vam se nekad desilo da šminka, koju ste ujutru stavili na lice, "nestane" ili se potpuno razmaže nakon nekoliko sati. Sav trud koji ste upotrebili da biste izgledali savršeno se izbrisao, a vi ste na kraju opet izgledali kao da ništa niste uradili.

Zato vam preporučujemo da pročitate naše savete koji će vam sigurno pomoći da stanete na put ovom problemu. Od sada nećete morati previše da se brinete o vašoj šminci, jer će ona biti tu, kao i pre nekoliko sati kada ste je prvi put naneli.

1. Uradite piling kože

Lagano uklonite mrtve ćelije sa kože lica uz pomoć rukavice ili neke druge mekane tkanine i preparata za piling.

2. Zatim namaćite hidratantnu kremu

Da se ne biste našli u situaciji da vam se koža ljušti zajedno sa puderom, ali i da biste je dovoljno nahranili nakon pilinga - namažite je sa hidratantnom kremom koja ima laganu formulu - čak i ako imate masnu kožu. Nakon nanošenja kreme, sačekajte par minuta da je koža potpuno upije.

3. Prajmer

Ako želite da vam šminka zaista traje dugo, onda je potrebno da iskoristite prajmer. Prajmer će puderu dodati funkciju zaštitne barijere, pa kada vam koža postane suva ili masnija u toku dana, neće dozvoliti da vam se sve "istopi".

4. Proverite puder

Formule bez ulja traju duže kada se stave na lice, ali ako je vaše lice suvo, najbolje je da upotrebite puder koji ima hidratantno svojstvo. Značu, uvek birajte tečni ili kremasti puder, kako biste izbegli stvaranje fleka.

5. Koristite dva rumenila

Ova tehnika se zove "sendvič" - kada nanesete kremasto rumenilo pre, a rumenilo u prahu posle nanošenja pudera. Na ovaj način ćete boju održati na mestu tokom celog dana. Najbolje je da upotrbite jedno rumenilo u narandžastoj nijansi, a drugo u roze, kako biste stvorili efekat prirodnog rumenila.

6. Slojevito nanosite karmin

Za usne na kojima će i dalje biti boje nakon ispijanja kafe, morate da stvorite čvrstu boju u slojevima. Za ovo će vam biti potrebni puder u kamenu, karmin i olovka u sličnoj boji. Prvo nanesite malo pudera u kamenu preko usana, a zatim uokvirite spoljne linije usana olovkom. Olovkom takođe popunite cele usne, a zatim na samom kraju nanesite karmin.

7. Senku stavljajte preko ajlajnera

Kako bi vam savršeno iscrtana linija na kapcima stajala ceo dan, preko nje stavite malo senke koja će fiksirati ajlajner.

8. Koristite vodootpornu maskaru

To je najbolji način da izbegnete "rakunskih očiju" usled skidanja maskare. Ako vam vodootporna maskara previše isušuje trepavice, stavljajte je kao završni prelaz, preko klasične maskare koju inače koristite.

9. Fiksirajte šminku

Uvek fiksirajte na kraju šminku - sprejem za fiksiranjem ili puderom u prahu. Ovo će stvoriti barijeru između baze-pudera i spoljnih uticaja, pa će glavni deo šminke trajati duže na vašem licu.

10. Ne dirajte lice rukama

Verovatno to nesvesno radite, ali tokom dana sigurno dodirujete lice iz različitih razloga. Ali, upravo to diranje lica može ukloniti veći deo šminke i pokvariti vam izgled. Malo se usresredite na svoje pokrete i kontrolišite ruke.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group