Kako da pravilno koristite sve boje korektora

Korektor je nesumnjivo neophodni komad šminke koji treba da se nađe u svakoj kozmetičkoj torbici.

On pokriva fleke na licu, tamne krugove oko očiju i hiperpigmentaciju - jednom rečju čini da sve izgleda besprekorno.

Niste spavali dovoljno, a vi imate važan sastanak? Korektor! Spavali ste sa šminkom i sada imate nekoliko bubuljice na licu? Korektor! Treba vam dobra osnova za senke? Korektor!

Iako potraga za pravim korektorom može biti malo zbunjujuća kada imate više informacija, bolje možete izabrati. Za početak, ako želite da sakrijete fleke na koži, onda morate da izaberete korektor koji je najbliži vašem tenu dok za osvetljenje tamnih krugova ispod očiju treba nijansa za pola tone svetlija nego vaša koža. Barem tako kažu stručnjaci.

Zeleni korektor

Bledo zeleni korektor je idealan za pokrivanje crvenila. Zeleni korektor je odličan za dermatitis, pa čak se stavlja preko blagih opekotina od sunca. Ovaj korektor takođe efikasno prekriva akne.

Ljubičasti korektor

Sledeći je ljubičasti korektor. U boji lavande on osvetljava kožu i izjednačuje ten. Boja lavande takođe neutrališe i tonira kožu i može se koristiti i u prahu. On je posebno dobar za neutralisanja pega ili tamnih fleka na licu.

Svetlo žuti korektor

Ako ste u potrazi za još jednom nijansom korektora koji osvetljava kožu, onda je to bledo žuta. Bledo žuti tonovi će omekšati crvenilo, dodajući toplinu svakom tenu.

Bledo roze korektor

Želite da pokrije tamne krugove? Probajte bledo roze - losos nijansu, koja neutrališe plave, pa čak i sive tonove. Ipak, budite oprezni sa primenom ovog tona, jer možete izazvati narandžasti sjaj na koži.  

Korektore u boji obavezno nanesite na lice pre stavljanja pudera. U zavisnosti od boje kože i koja područja ili problematične delove lica želite da prikrijete, odaberite korektor u odgovarajućoj boji.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group