avon akcija za borbu protiv raka dojke

Jesenji make up trend i mali savet stručnog šminkera

Ove jeseni u centru zbivanja kada je šminka u pitanju svakako su naglašene oči.

Pitate se zašto? Jednostavno je zapravo, jer nosimo maske. Dakle, istaknute oči u nekim atraktivnim tonovima apsolutni su hit ove jeseni, koji morate isprobati. Budući da se većina naših interakcija sa drugim ljudima odvija virtuelno i da je tokom izlaska lice svakog od nas pod maskom, vreme je da pažnju usmerimo ka očima.

Profesionalnim šminkeri savetuju da eksperimentišete sa bojama poput živopisne plave i eklektične zelene kako bi otkrili svoju novu omiljenu nijansu. Svakako osim boje, možete se poigrati i sa zanimljivim oblicima odnosno načinom prezentovanja make upa-a. Famozni cat eye look je pomalo postao monoton, s toga slobodno razmišljajte izvan toga.

Međutim, bez obzira na boju i stil koji odabrete kada je jesenji make up u pitanju, naglašenu varijantu šminke nećete postići bez izdašnog nanosa maskare. I mada zvuči primamljivo posedovanje nove maskare koja obećava glamurozne trepavice kakve do sad niste videli, make up umetnici vam savetuju da ne trošite previše novca na novu maskaru.

Skupa ne znači uvek i bolja, naročito kada je maskara u pitanju jer je poznato da one imaju u proseku vrlo kratak rok trajanja od svega 3 meseca. Čak i mnogo pristupačnija varijanta maskare može učiniti da vaše oči poprime svoj glam izraz. I još jedan mali savet dok držite maskaru u rukama – da biste je naneli poput profesionalaca prvo pređite četkicom preko vrhova trepavica a potom je nanesite od korena na vrhovima kao što to inače radite. Na ovaj nači dodaćete dužinu vašim trepavicama bez mnogo truda.

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group