Japanski manikir: tehnika za negovane nokte bez oštećenja

Odmorite se od klasičnog manikira i isprobajte tehniku koja neguje i jača nokte.

Gel lakovi koji se danas koriste u salonima nakon duge upotrebe mogu da oštete nokte. Leto je pravo vreme da odmorite nokte od manikira i idealno da upoznate japanski manikir, staru tehniku, ali još ne toliko poznatu, koja hidrira i neguje nokte, obezbeđujući prirodan rezultat.

Japanski manikir ima za cilj da noktima da zdrav izgled, tu prirodnu ružičastu boju i sjaj na njihovoj površini, tako da izgledaju negovano.

Najbolji izbor za slabe nokte

Japanski manikir može biti terapeutski u vremenima kada su nokti slabi ili polomljeni nakon polutrajnog manikira. U letnjim mesecima, površina noktiju se haba i slabi od spoljašnjih faktora kao što su sunce, morska voda, hlor u bazenu, pesak koji može da stvori ogrebotine. Japanski manikir ostavlja nokte bez boje najmanje 24 sata. Ovaj interval je neophodan da bi se površina noktiju odmarala i da bi manikir tada trajao duže.

Koraci japanskog manikira

Japanski manikir započinje negom zanoktica. Prvo potisnite kutikulu skroz uz ivicu nokta plastičnom lopaticom i masirajte nokte hidratantnim uljem. Zagladite površinu noktiju puferom, a zatim nanesite podlogu za jačanje noktiju. Veoma je važno naneti ovu podlogu, inače nokti ostaju slabi, zbog čega će se lakše lomiti. Naravno, ovo važi ako se brinete o njima kod kuće.

Japanski manikir možete isprobati u raznim salonima, gde se radi tako što se na nokte nanosi specijalna pasta sa vitaminima A, E, pčelinjim voskom i mineralima koji jačaju nokte. Nakon što ste isprobali ovu tehniku, trebalo bi da sačekate oko dva dana dok ne uradite manikir sa bojom. U svakom slučaju, nokti će izgledati uredno i sjajno, tako da nećete morati ni da koristite bilo kakav lak u boji.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group