Ideja za šminkanje - izgledajte savršeno za praznike

Zamenite klasičan izgled sa nečim novim i zanimljivijim...

Za sezonu praznika, kada je u pitanju šminkanje, važi nepisano pravilo: crveni ruž i ajlajner su obavezno. Ali, šta da uradite da biste malo promenili celu igru sa šminkom?

Preporučujemo vam da isprobate šminku u nude nijansama, ali i da istaknete oči na drugačiji način.

Za ovo šminkanje će vam biti potrebno manje od 10 minuta, čak i ako niste profesionalac. Opustite se i slobodno eksperimentišite!

Lice

- Prvo nanesite puder koji inače koristite. Razmažite ga četkicom kako biste izbegli stvaranje previše masnoće;

- Zatim stavite korektor u predelu očiju, kako biste prekrili tamne krugove (ukoliko ih imate). Korektor stavljajte u obliku obrnute piramide. Preporučujemo da koristite korektor u stiku, jer je najlakši za stavljanje;

- Nakon korektora ide konturisanje i rumenilo. Konturišite lice sa tamnijom nijansom (takođe preporučujemo stik) - ispod jagodica, strane čela, nos i bradu. Hajlajtujte sredinu nosa, deo između obrva i deo između usana i nosa. Sve izbledujte prstima ili četkom. Na kraju stavite rumenilo na vrh jagodica.

Oči

- Za prvu senku, kojom ćete definisati oko i izvući blagi spoljni ugao (kao za smokey eyes), izbaerite nijansu čokolade ili sličnu braon nijansu. Stavite senku preko kapka i izvucite malo uzvijeni ugao.

- Na sredinu kapka stavite sjajnu senku u boji karamele (slična zlatnoj) za malo dramatičnog efekta.

- Bronzanu nijansu stavite u unutrašnje uglove oka, kako biste vizuelno povećali oči.

- Uzmite kreon ili ajlajner u braon nijansi sa kojim ćete izvući ravnu liniju od unutrašnjeg ugla oka do spoljneg. Zatim je produžite i napravite kukicu, kao što ste prethodno uradili sa senkom.

- Obrve istaknite olovkom.

- Trepavice uvijte uvijačem i preko namažite vašu omiljenu maskaru.

Usne

- Usne uokvirite olovkom koja je slične ili iste nijanse kao vaš ton kože.

- Preko nanesite tečni ruž u blagoj roze-nude nijansi, kako biste usnama dodali boju, a za dodatni sjaj nanesite sjaj u roze boji.


Ovaj izgled je savršen kada želite da u prvi plan stavite oči. Iz tog razloga se usne šminkaju u neutralnoj nijansi, kako bi se stvorio savršen balans.

Nadamo se da smo vam pomogli i da vam se sviđa ovaj način šminkanja!

Foto: popsugar

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group