Džeki Onazis: 11 stvari koje treba znati o njenoj rutini lepote

Koje tajne lepote Džeki Onazis ostaju aktuelne do danas?

Džeklin  Kenedi Onazis bila je jedna od najomiljenijih ikona lepote na planeti. Kosa, intenzivne obrve, prevelike naočare samo su neke od snažnih karakteristika njenog izgleda.

Danas se osvrćemo se na njenu rutinu lepote, od pudera koje je volela do uloge šampanjca u njenoj ishrani. 

Potreba za suncem

Džeki Onazis je izbegavala sunce i uvek je nosila šešire. Ali njen dermatolog je imao suprotno mišljenje. Govorio je o blagodetima sunca i savetovao je da se ne plaši pega, jer će one same nestati na jesen. Vrlo drugačiji pristup u poređenju sa današnjim dermatolozima.

Njena koža

Verovala je dermatologu Ernu Laszlu, koji je takođe bio odgovoran za kožu Merilin Monro. Njegov savet je bio da izbegava previše ulja i krema kako bi se smanjile tamne mrlje, ali i zbog neravnina na njenoj koži.

Njena kosa

Legendarni frizer Kenet zaslužan je za njenu ikoničnu frizuru. Na spisku njegovih klijenata bile su i Loren Bakal, Dajana Vriland, Džin Šrimpton, Džudi Garland, Ketrin Hepbern i Merilin Monro. Nakon njihovog prvog sastanka, savetovao joj je da dozvoli da joj kosa duže naraste kako bi mogla da nosi talase.

Svilena jastučnica

Da bi kosa bila zdrava i glatka, uvek je spavala na svilenoj jastučnici sa svilenom maramom. Ovaj trik je poslednjih godina postao sve popularniji za negu kože i kose.

Njen omiljeni šminker

Piter Lamas predložio joj je da isproba ulje na krajevima i duž kose, za hidrataciju i ishranu. Omiljena joj je bila lavanda.

Njen omiljeni puder

Za blistavu kožu i za prekrivanje fleka od sunca, Džeki Onazis je nosila Flawless Finish Foundation brenda Elizabeth Arden.

Njen ruž

Imala je jake obrve i nosila je minimalnu šminku. Ali uvek je volela ruževe i više je volela jagodičastocrvene i koralne nijanse.

Njen parfem

Ako se pitate kako je Džeki mirisala, potražite Lovely Patchouli 55 luksuzne francuske parfemske kuće House of Krigler's. Parfem je sa notama ambera, bergamota, pačulija i citrusa je nosila svaki dan.

Fitnes

Prateći savet Erna Laszla, šetala je svakodnevno i to joj je bio dnevni oblik vežbanja.

Da – maramama

Uvek je imala rešenje za dane loše kose. Nosila je elegantan svileni šal, uglavnom Hermes, dok je za prekrivanje krugova oko očiju odabrala velike sunčane naočare.   

Ishrana

Doručak je uključivao dva kuvana jaja, ručak meso sa roštilja i meso sa salatom za večeru. Umesto vode, odlučila je da večeru proprati čašom šampanjca.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group