Beauty greške koje momci primećuju i apsolutno mrze

Iako se žene šminkaju da bi prikrile nedostatke, privukle pažnju muškaraca ili jednostavno povećale dozu samopouzdanja, uglavnom misle da se muškarci ne razumeju u šminkanje... Ispostavilo se da to ipak nije tako.

Tačno je da se ne razumeju baš u svaku šminku koju koristimo da bismo se ulepšale, ali definitivno mogu da primete neke greške koje nesvesno ili slučajno napravimo dok se šminkamo.

Zato vam predstavljamo par grešaka, koje treba izbegavati, nezavisno od toga da li idemo da se vidimo sa drugaricama ili sa budućim partnerom...

1. Samopotamnjivanje

Većina žena ne može da odoli odlasku u solarijum ili kremama i sprejevima za samopotamnjivanje. Međutim, kao i u svemu, ne treba nikada preterivati. Narandžasta boja kože je nešto što nijedan muškarac ne voli i svaki će se složiti da je prirodnije – bolje. Ako se ipak odlučite za stavljanje kreme za samopotamnjivanje, vodite računa da je da stavite postepeno i da je ne držite predugo. Jedna do dve nijanse tamnije je sasvim dovoljno za preplanuli izgled.

2. Stavljanje pudera

Kao i za samopotamnjivanje, previše taman puder je takođe velika greška koju muškarci preziru da vide na licu. „Zagoreli“ izgled je jedno veliko ne i zato treba da vodite računa o količini pudera koju ćete staviti na lice. Boja pudera i podloge treba da bude ili ista kao vaša boja kože ili za nijansu tamnija i mora da bude lagana i glatka. Ko još voli na licu da vidi fleke i zgusnute mrlje od pudera? Morate priznati da to izgleda ružno pogotovo kada ako su dani malo topliji.

3. Pretamna i preterana šminka na očima

Smokey eyes je vrlo popularan način šminkanja i odličan je za svaku priliku, u zavisnosti od boja koje koristite. Međutim, previše tamna boja oko očiju, zbog želje za što dramatičnijim izgledom je velika greška koju mnoge žene prave. Muškarcima je lepše da vide ženu sa suptilnijom šminkom i blago naglašenim očima, nego ženu koja se našminkala kao rakun (smešno je, ali je tačno morate priznati). Znači, što suptilnije – to bolje jer je manje više.

4. Sjaj za usne

Da se momci pitaju, oni bi izbacili sjaj za usne iz naše kozmetičke torbice. Prvo zbog toga što im se preslikava na usne, a drugo što su neki sjajevi previše lepljivi. Ali, ako već moramo da ih stavimo, savet je da uzmemo neki koji će samo suptilno dodati određenu boju našim usnama ili ih jednostavno naglasiti. Previše sjajne usne deluju jeftino i mogu nas podsećati na doba kad smo bile klinke i kada je to bilo „in“. Uvek birajte lagani sjaj, koji nije mnogo sjajan i koji po mogućstvu ima lep voćni ukus.

5. Previše laka za kosu

Tačno je da komplikovanije frizure zahtevaju malo više laka za kosu, ali tvrda i „ukočena“ kosa uveliko odbija muškarce. Opuštena i raspuštena kosa koja se pomera sa vašim hodanjem je dosta privlačnija nego kosa koja je potpuno ukroćena i zacementirana lakom za kosu. Muškarci vole da dodiruju našu kosu, pogotovo ako je duga, a najviše mrze kada im ne dozvoljavamo ni da joj priđu rukom...

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group