Beauty - Kosa

Koliko često se trebamo šišati?

Pitanje koje s vremena na vreme postavlja svaka žena.

A postoji li uopšte konkretan odgovor koji može zadovoljiti našu znatiželju. Jer, budimo realne, samo su dame koje preferiraju kratku kosu uvek zadovoljne šišanjem, zar ne?

Ostale pripadnice lepšeg pola gotovo da nikada nisu zadovoljne dužinom koju baš u tom trenutku imaju. Kada u obzir uzmemo da frizeru moraju krenuti naoružane znanjem o kvalitetu svoje kose, brzini njenog rasta, svakodnevnim navikama kada je njeno održavanje u pitanju itd, itd, postavlja se realno pitanje – možemo li ih kriviti?

Sigurni znaci da vam je šišanje preko potrebno jesu rascvetali krajevi kao i činjenica da vam je vrh kose tanji od korena onda kada je skupite u pletenicu. Takođe, šišanje se preporučuje i onda kada koren kose ima tendenciju da se brzo masti, kao i kada vaša kosa postane neobuzdana odnosno kada krene lako da se zapetljava.

Znaci upozorenja da je došlo vreme za frizera su još i osećaj da vam je kosa na glavi jednostavno preteška, kao i to da joj nedostaje volumena ili da je totalno izgubila svoj prvobitni oblik.

S druge strane, postoje i neki saveti u vezi šišanja koje možete ispoštovati u zavisnosti od kvaliteta kose koji imate. Primera radi, gusta kosa zahteva šišanje na svakih 6 meseci, dok je u slučaju tanke kose pravilo da se proces ponovi na svakih 4 do 6 nedelja kako bi zadržala kakav-takav oblik.

Slično je i u slučaju ravne kose – ona će svoj oblik zadržati bolje nego drugi tipovi, pa je zato dobro šišati je na svakih 6 nedelja. Kada je u pitanju talasasta kosa 6-8 nedelja biće sasvim ok, dok je za dame sa kovrdžavom kosom preporuka da sebi priušte frizerske usluge na svakih 6 meseci.

Na kraju dodajmo i to da je uvek dobro odlučiti se za neku zlatnu sredinu i skratiti kosu za jedan, eventualno dva centimetra, a najbolje bi bilo to obaviti početkom proleća ili jeseni.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group